2024. február 10. szombat

A karmesternek: Dávidé, az ÚR szolgájáé, aki akkor mondta el ennek az éneknek a szavait az ÚRnak, amikor valamennyi ellensége hatalmából és Saul kezéből kimentette őt az ÚR. Ezt mondta:
Szeretlek, URam, erősségem! Az ÚR az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat, pajzsom, hatalmas szabadítóm, fellegváram! Az ÚRhoz kiáltok, aki dicséretre méltó, és megszabadulok ellenségeimtől. Körülvettek a halál kötelei, pusztító áradat rettent engem. A sír kötelei fonódtak rám, a halál csapdái meredtek rám. Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott.

Zsolt 18,1-7.

BIZALOM ISTENBEN

Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott. (Zsolt 18,7)

Az utóbbi három évben kész katasztrófa lett az életem. 2018-ban lejárt a munkaszerződésem az erőműnél, ahol dolgoztam, és munkanélküli lettem. 2019-ben ad-hoc tanfolyamokat végeztem, kezdtem rendbe rakni az életem. Aztán hamarosan lezárások jöttek az országban a COVID-járvány miatt, és minden leállt. A feleségem szájmaszkok varrásával folytatni tudta az üzletét, és ezzel a család meg tudott élni. De 2020. december 25-én a feleségem, aki egyben 38 éve barátom is volt, és a kenyérkereső a családban, meghalt. Úgy éreztem, hogy az életemnek vége. A jövő kilátástalannak látszott. Azonban mindezen megpróbáltatások alatt két gyermekemmel és unokámmal egyetlen napon sem szenvedtünk hiányt ennivalóban vagy más szükséges dologban. Isten mindezidáig hordozott bennünket.
Bármit élünk is át, Isten hallja imáinkat. Amikor az élet gondjai összetörnek bennünket, reményvesztettnek és túlterheltnek érezzük magunkat, lehet, hogy képtelenek vagyunk meghallani Istent. Ő azonban hall minket. Isten hallja fájdalmas és elkeseredett kiáltásunkat, és vigaszt, bátorítást ad a kitartáshoz.

Imádság: : Mennyei Atyánk, adj erőt, hogy elviseljük a fájdalmat és szomorúságot! Adj bátorságot, és biztosíts állandó szeretetedről és gondoskodásodról! Ámen.

Amikor félek, Istenbe vetem bizalmamat.
David Kgabodiso (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A MUNKANÉLKÜLI EGYEDÜLÁLLÓ SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek