2024. február 12. hétfő

Dávid zsoltára.
Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért. Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.
Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam. Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az ÚR házában lakom egész életemben.

Zsolt 23.

KILÉPVE A KOMFORTZÓNÁMBÓL

Jézus mondta: Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek. (Jn 10,10)

Sok évvel ezelőtt megkértek, hogy menjek el egy külföldi missziós útra. Nemet mondtam számos nehézség - családi és munkahelyi tevékenységek és egyéb feladatok - miatt. Úgy gondoltam, egy következő út már jobban illeszkedne a programomba. De eltelt néhány év, és még mindig nem vettem részt a misszióban.
Végül 2005-ben meghívtak egy guatemalai missziós útra. Igaz, az előző nehézségek többnyire most is fennálltak, de éreztem, hogy Isten ösztönöz, hogy menjek. Miközben imádkoztam - a lehetőséget mérlegelve -, rájöttem, hogy a nehézségek csak kifogások voltak, hogy ne kelljen kilépni a komfortzónámból.
Végül elmentem arra az útra, és hét másik út jött az elkövetkező nyolc évben. Miközben felajánlottuk segítségünket az embereknek, világosabban megértettem, mit is jelent a "bővelkedő élet". Akikkel találkoztunk, rendelkeztek ezzel a bővelkedő élettel - örömmel, békességgel és Isten iránti szeretettel -, és ez mély benyomást tett rám.
Az az első út kis időráfordítást igényelt, de nagy lépést jelentett a hit útján, mivel kész voltam elhagyni a megszokottat, és Istenben bízva előrejutni a hitben.

Imádság: : Istenünk, nyisd meg szemünket, hogy készek legyünk hívásodra válaszolni! Segíts, hogy tudjunk engedelmeskedni neked! Ámen.

Isten sok lehetőséget ad, hogy igent mondhassak neki.
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MISSZIÓS UTAKON VESZNEK RÉSZT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek