2024. február 14. szerda

Ti azért így imádkozzatok:
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen. Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.

Mt 6,9-15.

HAMVAZÓSZERDA

Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. (Mt 6,14)

A nagyböjtben soha nem mondtam le semmiről. Ez nem tűnt túl értelmes gyakorlatnak. Egyik évben a lelkészünk hamvazószerdán arra hívott bennünket, hogy kezdjünk el másként gondolkodni a nagyböjti lemondásról. Gondoljunk egy olyan személyre, aki ellen haragot, dühöt vagy neheztelést táplálunk, és arra kért, hogy bocsássunk meg neki.
Évekkel korábban mentem át egy váláson. A házastársam többször megcsalt. Mélyen megbántódtam. Hogyan tudtam volna megbocsátani neki? Küzdöttem az érzéseimmel. Készen állok elengedni mindazt a fájdalmat, amit ő okozott nekem? Végül úgy döntöttem, hogy igen, meg fogok bocsátani.
A lelkipásztor megkért minket, hogy írjuk fel egy papírra, hogy miről mondunk le. Ezután arra kért, hogy égessük el a céduláinkat egy tálban. Ez volt az egyik legtartalmasabb hamvazószerdai istentisztelet, amin valaha részt vettem.
Nem volt könnyű megbocsátani. A megbocsátással természetesen nem jött rendbe minden. De elengedni a gyűlölet és a harag érzéseit felszabadító élmény volt. Tovább tudtam lépni az életemben a harag és a neheztelés súlya nélkül, amelyet évekig magamban hordoztam. Szeretném ajánlani mindenkinek, hogy a böjti időben adjatok át valami fontos dolgot az életetekben Istennek.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, megbocsátó kegyelmedet. Segíts másokkal szemben ugyanilyen megbocsátónak lenni! Ámen.

A megbocsátás megszabadít az érzelmi terhektől.
Cindy Bear (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK MEG AKARUNK BOCSÁTANI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek