2024. február 15. csütörtök

Beleláthatsz talán az Isten titkaiba? Felérhetsz-e te a Mindenható tökéletességéhez? Magasabb az az égnél — mit kezdesz vele? Mélyebb a holtak hazájánál — mit is tudhatsz róla? Terjedelme hosszabb a földnél és szélesebb a tengernél. Ha valakit nyomon követ, elfog, és a bírák elé állít, ugyan ki akadályozhatja meg? Hiszen ismeri a hitvány embereket, látja az álnokságot, pedig nem is figyel oda.
Az üresfejű ember is válhat értelmessé, a vadszamár csikója is születhet emberré. Ha hozzá fordítod szívedet, és felé terjeszted kezedet, ha álnokság tapad kezedhez, távolítsd el, ne engedd, hogy sátradban csalárdság lakozzék! Akkor szégyen nélkül emelheted föl arcodat, erős leszel, és nem kell félned. Elfelejted a nyomorúságot, úgy gondolsz rá, mint levonult vizekre.

Jób 11,7-16.

MIÉRT?

Jób így szólt Istenhez: Miért is hoztál ki anyám méhéből? (Jób 10,18)

Amikor a vállprotézisműtétem után lábadoztam, minden jól ment, egészen addig, amíg ki nem tört rajtam az övsömör. Bárki, aki valaha is átélte ezt a betegséget, tudja, hogy a hozzá kapcsolódó fájdalom és az általános kiszolgáltatottság egy rémálom. Bevallom, dühös voltam Istenre.
Nagyon kis mértékben, de tudtam azonosulni azzal, amit Jób átélt. Jóbhoz hasonlóan az imáim is kérdésekkel kezdődtek. Már a műtét után is rendkívül rosszul éreztem magam, és most ez a fekélyes bosszúság napról napra rosszabb lett! Miért, Istenem? Mit kellene ebből tanulnom? - gondoltam.
Örömmel mondhatom, hogy az övsömör okozta sebek begyógyultak, és a vállam jobban működik, mint valaha. De még mindig nem értem, mit kellett volna tanulnom ebből a sok fájdalomból. Szerintem sok minden van az életemben és a világban, aminek egyszerűen nincs értelme.
Néha nem kapunk választ a kérdéseinkre, de bízhatunk abban, hogy Isten velünk van. Kiálthatunk Istenhez, ha nem értünk valamit, és tudhatjuk, hogy Isten mégis szeret bennünket.

Imádság: : Szerető Istenünk, segíts, hogy akkor is bízzunk benned, amikor életünk túl nehéznek tűnik! Erősítsd meg lelkünket, és légy velünk a küzdelmeink során! Ámen.

Isten velem van, amikor a dolgok akár jól mennek, akár rosszul.
Brenda Williams (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖVSÖMÖRBEN SZENVEDŐ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek