2024. február 16. péntek

Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük. Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és ránk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,16-21.

Ő KERES ENGEM

Az apa így szólt: Mert ez az én fiam meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott. És vigadozni kezdtek. (Lk 15,24)

Egyetemet végezni, külföldön tanulni, doktori címet szerezni, igyekezni jó kereszténynek lenni - mindez simán ment. Időnként azonban hullámvölgyeken mentem át. Szünet nélkül dolgoztam nappal és éjszaka. Egyre több kudarcot éltem át, míg végül depresszióba zuhantam. Egy kisvárosba költöztem, ahol egy kimchit (koreai étel) gyártó cégnél kezdtem dolgozni. Úgy éreztem, mintha a nulláról indulnék. Mivel szétszórt és a kétkezi munkában tapasztalatlan voltam, gyakran kaptam kritikát munkatársaimtól. Csak imádkozni tudtam. Az állandó kudarcokba belefáradtam. Az Úr azonban tárt karokkal fogadott, annak ellenére, hogy évtizedekig úgy éltem, mint a tékozló fiú. (Lk 15,11-32)
Attól kezdve az életem megváltozott. Gondolkodásom békés és pozitív lett, többet dicsőítettem és több hálát éreztem. Amikor hamis vádakkal szembesültem, képes voltam mosolyogni és továbblépni. Ezek a változások az Úr szeretetéből és elfogadásából fakadtak.
Bármit is teszünk, az Úr átölel minket. Jézus azért jött, hogy a bűnösöket megmentse. Az elveszett bárányt addig keresi, amíg meg nem találja. Akik az Úrtól elkóborolnak, újra visszatérhetnek. Ő tárt karokkal fogad mindenkit.

Imádság: : Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy vársz ránk és megbocsátod bűneinket. Add, hogy az emberek felismerjék szeretetedet és hozzád forduljanak! Ámen.

Olyan buzgón fogom keresni Jézust, ahogyan ő keres engem.
Eui-mo Yang (Szöul, Dél-Korea)

IMÁDKOZZUNK A KUDARCCAL KÜZDŐ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek