2024. február 19. hétfő

Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen, az ezt mondhatja az ÚRnak: Oltalmam és váram, Istenem, akiben bízom! Mert ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől. Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége. Nem kell félned a rémségektől éjjel, sem a suhanó nyíltól nappal, sem a homályban lopódzó dögvésztől, sem a délben pusztító ragálytól. Ha ezren esnek is el melletted, és tízezren jobbod felől, téged akkor sem ér el. A te szemed csak nézi, és meglátja a bűnösök bűnhődését.
Ha az URat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak, nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás. Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon, kézen fogva vezetnek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőben. Eltaposod az oroszlánt és a viperát, eltiprod a fiatal oroszlánt és a tengeri szörnyet.

Zsolt 91,1-13.

ISTEN ANGYALAI

Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon. (Zsolt 91,11)

2020 júliusában előrehaladott rákkal diagnosztizáltak, áttétekkel több szervemben, s nem voltak biztatóak a kilátásaim. Ahogy elhagytam az orvosi szobát, egyik kedvenc énekem jutott eszembe. A szövege arról szól, hogy hívd segítségül az angyalokat, hogy ne kelljen egyedül menned. Így hát hívtam őket, és sokan válaszoltak, beleértve a családomat, barátokat, gyülekezeti tagokat, szomszédokat, egészségügyi dolgozókat, a Csendes Percek családjának tagjait szerte a világon.
Kezelésem kezdete szeptember közepére volt kitűzve. Szeptember 1-jén a lelkészem betoppant a Csendes Percek szeptember-október havi kiadványával és a kedvenc levesemmel. Az első áhítatot egy onkológián dolgozó nővér írta! S az áhítatok az egész füzetben végig szóltak hozzám. Még mindig megvan az a kiadvány, s tervezem is megőrizni.
Ezekre az emberekre úgy tekintek, mint Isten angyalaira, akik itt járnak a földön. Válaszoltak a hívásomra, nem voltam egyedül a bajban. Ahogy ezt írom, a dolgok rendben vannak. Nem minden napom könnyű, de Isten angyalai mindig ott vannak a közelemben: egy mosolyban, egy köszöntésben, vagy egy tál ételben. Angyalok járnak a földön; figyelj rájuk!

Imádság: : Köszönjük Istenünk mindazokat, akiket küldtél, hogy vigyázzanak ránk, és mellettünk járjanak a nehéz időkben. Adj békét testünknek, lelkünknek! Ámen.

Isten angyalai járnak körülöttem. Figyelni fogok rájuk.
Elly Sheeley (Massachusetts, USA)

ADJUNK HÁLÁT A KÖZTÜNK LÉVŐ ANGYALOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek