2024. február 27. kedd

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt. Ő kezdetben Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de bizonyságot kellett tennie a világosságról. Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: a saját világába jött, de az övéi nem fogadták be őt. Akik pedig befogadták, azoknak hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazoknak, akik hisznek az ő nevében.

Jn 1,2-12.

MIÉRT ÉN?

Dicsekszünk a megpróbáltatásokkal is, mert tudjuk, hogy a megpróbáltatás szüli az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet. (Róm 5,3-4)

A börtön az emberi szenvedés nevelőhelye. Miután a felnőtt életem javát a rácsok mögött töltöttem, sok fájdalmat láttam. Sokszor kiáltottam Istenhez: Miért én? A mai igei olvasmány emlékeztet, hogy Isten a szenvedést is felhasználhatja arra, hogy megváltoztassa az életünket. A terv központi része a lelkünk átformálása.
Sokan közülünk, akik a rácsok mögött élünk, elérjük azt a pontot, amikor az egyetlen lehetőség, hogy térdre rogyunk, Istenhez kiáltunk, hogy bocsássa meg bűneinket, és fogadjon vissza bennünket, mint a tékozló fiút az Atya. Idebent azzal töltöm a napjaimat, hogy igyekszem olyan emberré válni, amilyenné Isten eredetileg alkotott. Próbálok a tapasztalatommal és a sokéves szenvedésemmel segíteni másoknak. Ma az a vigaszom, hogy tudom, az Úr úgy használ engem, mint az együttérzés és szeretet hordozóját. Engedem, hogy Isten rajtam mutassa be, hogy milyen a lelki átalakulás. Ha engedjük, Isten átformál bennünket.

Imádság: : Irgalmas Istenünk, mutasd meg rajtunk, hogy képes vagy a megtört szíveket meggyógyítani és az életeket átformálni! Ámen.

Féltve őrzöm szenvedésemet, tudva, hogy Isten valami jóra fogja felhasználni.
Christopher King (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A BEBÖRTÖNZÖTTEK CSALÁDJAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek