2024. március 4. hétfő

És amikor imádkoztok, bocsássatok meg annak, aki ellen valami panaszotok van, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa nektek vétkeiteket. Ha pedig ti nem bocsátotok meg, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a vétkeiteket.

Mk 11,25-26.

CSALÁDI VISZÁLY

Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket. (Mt 5,44)

Több mint 50 éve tartó családi viszályt örököltem. Ez egy földdarabért folytatott harc, amely nemzedékről nemzedékre szállt. Ezt örökösödési tulajdonnak nevezik, és elég zűrös tud lenni, ha mindenki ugyanazt a területet akarja. A pereskedési előkészületek során kaptam egy felháborító bírósági dokumentumot.
Vissza akartam vágni a saját szavaimmal. Az elmémben cikázott a sok gondolat. A harag nem a lélek gyümölcse, és szükségem volt valakire, aki meghallgat. Felhívtam tehát egy barátnőmet, és elmagyaráztam a helyzetet. Őszintén szólva azt akartam hallani, hogy a barátnőm azt mondja: Nahát, mit csinált? - így megerősítve jogosnak vélt haragomban. Ehelyett azonban a lelki testvérem megkérdezte: Imádkoztál már érte? Mi is a neve? És így együtt imádkoztunk érte. Micsoda felfedezés! Az ima megváltoztatta az egész hozzáállásomat, és elkezdtem emlegetni az unokatestvérem nevét a napi imáimban.
Sikerült elkerülnünk a bíróságot, és Isten az 50 éves viszálynak egy kompromisszummal véget vetett. Többet nyertem, mint földet azon a napon; új perspektívát nyertem, ami arra indított, hogy bocsánatot kérjek. A konfliktusainkban érintett emberekért való imádkozás eltereli a gondolatainkat a haragról és a sértettségről, és a Krisztusban való új életre irányítja a figyelmünket.

Imádság: : Urunk, köszönjük, hogy megbocsátottál nekünk. Segíts, hogy úgy bocsássunk meg másoknak, ahogyan te! Ámen.

A másokért való ima segít a legfontosabbra összpontosítani.
Rhonda Thomas (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A KONFLIKTUSBAN LÉVŐ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek