2024. március 6. szerda

Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög. Miután negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül megéhezett. Ekkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré! Ő így válaszolt: Meg van írva: „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.” Ezután magával vitte őt az ördög a szent városba, a templom párkányára állította, és így szólt hozzá: Ha Isten Fia vagy, vesd le magadat, mert meg van írva: „Angyalainak parancsot ad, és kézen fogva vezetnek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőben.” Jézus ezt mondta neki: Viszont meg van írva: „Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!” Majd magával vitte az ördög egy igen magas hegyre, megmutatta neki a világ minden országát és azok dicsőségét, és ezt mondta neki: Mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem. Ekkor így szólt hozzá Jézus: Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: „Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!” Ekkor elhagyta őt az ördög, és íme, angyalok mentek oda, és szolgáltak neki.

Mt 4,1-11.

ISTENT BEHÍVNI

Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög. (Mt 4,1)

Te miről mondasz le a nagyböjti időszakban? Tudom, hogy valamiről le kell mondanom, hogy elmélkedhessek Jézus pusztai 40 napjáról, és felkészüljek Jézus halálának és feltámadásának megünneplésére. Az én azonnali válaszom sok éven át a "csokoládé" és a "teniszezés" volt. De ha tudnám, hogy 40 nap múlva meg fogok halni, az ételről és a szórakozásról való lemondás egyáltalán nem kerülne fel a listára. Akkor miről mondanék le?
Lemondanék az időpocsékolásról. Azokra az emberekre koncentrálnék, akikkel nem találkoztam vagy nem beszélgettem eleget. Elmondanám nekik, milyen sokat jelentenek nekem.
Felhagynék azzal, hogy megmondom az unokáimnak, hogy mit csináljanak. Ehelyett leírnám az élettörténetemet - remélhetőleg válaszokat hagyva ezzel nekik a kérdésekre, amelyek biztosan felmerülnek majd bennük, ha én már nem leszek.
Felhagynék a kudarcaim, rossz kapcsolataim és elmulasztott lehetőségeim miatti düh, neheztelés és frusztráció táplálásával.
Mindezt feladnám, hogy beengedjem Istent, nemcsak nagyböjtben vagy 40 napig, hanem ettől a naptól kezdve. Újítsuk meg elkötelezettségünket, hogy követjük Jézus engedelmességre vonatkozó példáját, miközben az Istenben kiteljesedő életet keressük!

Imádság: : Istenünk, segíts, hogy értékeljük Jézus értünk hozott áldozatát, és kövessük vezetését az élet teljessége felé! Ámen.

Mindennap gyakorolni fogom a nagyböjt fegyelmét.
Judy Hoyt Pettigrew (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY FELADJUK MINDAZT, AMI ELVÁLASZT ISTENTŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek