2024. március 26. kedd

Józsué Mózes utódja
Miután Mózes elmondta ezeket egész Izráelnek, ezt mondta nekik: Százhúsz esztendős vagyok már, nem tudok tovább veletek együtt járni-kelni, és az ÚR is megmondta nekem: Nem kelhetsz át a Jordánon! Az ÚR, a te Istened fog átkelni előtted, és ő fogja kipusztítani előled azokat a népeket, és így a birtokukat majd elfoglalhatod. Józsué fog átkelni előtted, ahogyan azt megmondta az ÚR. Úgy bánik el azokkal az ÚR, ahogyan elbánt Szíhónnal és Óggal, az emóriak királyaival és országukkal, amikor elpusztította őket. Kiszolgáltatja őket nektek az ÚR, ti pedig mindenben úgy bánjatok el velük, ahogyan megparancsoltam nektek! Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. Maga az ÚR vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,1-8.

ISTENED MEGY VELED

Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el. (5Móz 31,6)

Hová tűntek a napok? - mondtam ki hangosan, miközben a naptáramat bámultam. Leendő anyaként már csak egy hónapom volt hátra a szülésig, napról napra egyre idegesebb lettem. Annyi minden volt még, amit nem készítettem elő. Anyagi kereteink szűkösek voltak, így még jobban nyomasztott a ránk váró felelősség, és aggódtam a kórházi számláink miatt is. Ráadásul korábban még sohasem foglalkoztam kisbabával. Hatalmába kerített a tehetetlenség és a bizonytalanság érzése. Úgy éreztem, teljesen alkalmatlan vagyok a feladatra.
A férjem meghallotta kérdésemet, és odajött hozzám. Átkarolt és vigasztalóan megsimogatta a hátamat. Egy néhány hete írt bejegyzésemet olvasta fel a naptáramból: Légy erős és bátor; ne félj és ne rettegj tőlük, mert az ÚR, a te Istened megy veled; nem fog cserbenhagyni, és nem hagy el téged.
Olyan régóta ismerem ezt az igeverset, hogy néha már csak megszokásból olvastam. Ebben a nagy félelemmel teli helyzetben azonban vigasztalást nyújtott. Mintha a mennyei Atyám jött volna hozzám, hogy megöleljen és emlékeztessen pont abban a pillanatban: Én veled megyek. Többé nem kellett a bizonytalanságom miatt rettegnem.

Imádság: : Szerető Istenünk, köszönjük neked, hogy te soha nem hagysz el, nem hagysz magunkra minket. Ámen.

Nem kell rettegnem a jövőtől, mert Isten velem van.
Quennie Joyce Ibarra (Cagayan, Fülöp-szigetek)

IMÁDKOZZUNK A LEENDŐ SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek