MEGÚJULT ÉRTELEM

2018. augusztus 1. szerda

Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Milyen megfoghatatlanok az ő ítéletei, és milyen kikutathatatlanok az ő útjai! Ugyan "ki értette meg az Úr szándékát, vagy ki lett az ő tanácsadójává? Vagy ki előlegezett neki, hogy vissza kellene fizetnie?" Bizony, tőle, általa és érte van minden: övé a dicsőség mindörökké. Ámen.
Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.

Róm 11,33-12,2.

MEGÚJULT ÉRTELEM

Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! (Fil 4,8)

A férjem matematikusnak tanult, és ezért könnyebben tud műszaki jellegű feladatokat megoldani. Én gazdaságtant tanultam, ami teljesen másképpen fejlesztette a gondolkodásomat. Az, hogy mire használjuk az agyunkat, és milyen feladatok megoldásával foglalkozunk, formálják az elménket.
Ugyanígy működik ez a bibliatanulmányozásnál is. Ha foglalkozunk Isten igéjével, megváltozik a gondolkodásmódunk. A mai igében Pál még azt is megmondja, min gondolkodjunk. Figyelmesen elolvasva, rájöttem, hogy Pál tulajdonképpen Isten tulajdonságait sorolja fel. Isten az, aki igaz és nemes, ő az, aki tiszta és igazságos. Amikor arra gondolunk, hogy kicsoda és milyen Isten, átformálódik a gondolkodásunk. Ezért is mondja a Biblia, hogy Jézusra figyeljünk. (Zsid 3,1)
Az évszázadok során nagyon sok író biztatta a keresztényeket, hogy tanulmányozzák és memorizálják a Bibliát. Milyen elképesztő és izgalmas, hogy ez valóban megújítja az értelmünket, és átformálja a gondolkodásunkat! (Róm 12,2) Milyen csodálatos hír! A Fil 4,8 megtanulása nagyszerű kezdet lehet.

Imádság: Áldott Urunk, magasztalunk téged az írott igéért, aminek hatalma van, hogy megváltoztasson minket értelmünk megújításával. Ámen.

Ha Isten szerinti gondolatokra koncentrálok, Krisztus képére formálódom.
Jane Reid (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTÉNY TANÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek