2017. április 19. szerda

"De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem; hogy mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem. Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk: én őbennük és te énbennem, hogy tökéletesen eggyé legyenek, hogy felismerje a világ, hogy te küldtél el engem, és úgy szeretted őket, ahogyan engem szerettél." "Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, azok is ott legyenek velem, ahol én vagyok, hogy lássák az én dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert szerettél engem már a világ kezdete előtt. Igazságos Atyám, a világ nem ismert meg téged, de én megismertelek, és ők is felismerték, hogy te küldtél el engem. És megismertettem velük a te nevedet, és ezután is megismertetem, hogy az a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, és én is őbennük."

Jn 17,20-26.

VALAKI IMÁDKOZOTT ÉRTEM

Jézus az Atyához imádkozott: De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem. (Jn 17,20)

Valahányszor meghallom a "Valaki imádkozott értem"* című dalt, egy nagyon különleges asszony jut az eszembe. Isten szolgája ő, aki imádkozott értem abban a korszakomban, amikor fellázadtam az Úr ellen. A Szentírás sorai szintén elgondolkodtatnak. Jézus imádkozott azokért, akik hittek benne, mert hallották a tanítványok üzenetét. Örömmel tölt el a gondolat, hogy Jézus már ott, akkor imádkozott értem is.
Időnként késztetést érezhetünk, hogy bizonyos embereket foglaljunk imáinkba, és fáradhatatlanul törődjünk velük. A Szentlélek vezet és őriz minket imádságunk folyamán. Nem szabad tétováznunk, hogy megemlítsük ezeket a személyeket. Azért vagyok ma itt, és váltam azzá, aki vagyok, mert egy különleges asszony soha nem adta fel, hogy imádkozzon értem, mint ahogy tette másokért is.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy tárt karokkal fogadsz minket, ha hozzád fordulunk. Köszönjük a sok-sok imádkozó testvérünket, akik közbenjárnak értünk, törődnek velünk. Ámen.

Az imádságaim befolyásolhatják mások életét.
Sandra Cerezo Barth (Santa Fe, Argentína)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉRTÜNK IS IMÁDKOZTAK!

Hozzászólások   

#1 Huszár Judit 2017-08-08 09:47
Ez a gondolat annyira gyönyörű és bátorító!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 December
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek