2017. szeptember 20. szerda

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. Ha ezt mondaná a láb: "Mivel nem vagyok kéz, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? És ha ezt mondaná a fül: "Mivel nem vagyok szem, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? Ha a test csupa szem, hol lenne a hallás? Ha az egész test hallás, hol lenne a szaglás? Márpedig az Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta. Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test? Így bár sok a tag, mégis egy a test.

1Kor 12,12-20.

KÜLÖNBÖZŐ SZEREPEK

Így bár sok tagja van, mégis egy a test. (1Kor 12,20)

A négy unokánknak nagy áldás, hogy a másik nagyszüleik közel laknak. El tudják hozni őket az iskolából, viszik őket edzésre, és vigyáznak rájuk, ha a szüleiknek programjuk van. Mivel mi jó néhány órányira lakunk tőlük, amolyan "hébe-hóba nagyszülők" lettünk. Ezt nekem nagyon nehéz volt elfogadni. Sajnos, nem tudok úgy részt venni az unokáim életében, mint ahogy szeretném.
Csak mostanában jöttem rá, hogy a mi szerepünk nem kevésbé fontos, még ha másmilyen is. Sok tekintetben Krisztus teste is hasonló, mindnyájunknak más a szerepe. Néhányan a dicsőítő éneklést vezetik, mások prédikálnak, megint mások a bizottságokban üléseznek. Néhányan a színfalak mögött tevékenykednek: ételt főznek, a gyerekórán segítenek, vagy az oltárt díszítik. Egyik feladat sem fontosabb a másiknál.
Isten különféle szerepekre hívott el a családunkban és a Krisztus testében. Ha betöltjük azt a feladatot, amire Isten szánt, akkor felülemelkedhetünk a hasonlítgatáson, hogy minél több örömet találjunk.

Imádság: Köszönöm, Istenem a szerepek sokszínűségét Krisztus testében. Segíts támogatnunk egymást, miközben téged szolgálunk. Ámen.

Ma örömmel veszem Isten elhívását az életemben.
Nancy C. Todd (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK AZ ELHÍVATÁSUKAT KERESIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek