2019. június 3. hétfő

Amikor Jézus beszállt a hajóba, követték őt a tanítványai. És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt. Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: "Uram, ments meg minket, elveszünk!" De ő így szólt hozzájuk: "Mit féltek, ti kicsinyhitűek?" Majd felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és nagy csend lett. Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: "Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?"

Mt 8,23-27.

"NEM TÖRŐDSZ VELE?"

Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki? (Mt 8,27)

A 2017-es kenyai választások előtt számtalanszor felszólították az embereket békés szavazásra. Mindezek ellenére ott bujkált az erőszaktól való félelem a szavazópolgárokban, hiszen az ország alig tíz évvel korábban addig soha nem tapasztalt erőszakkal szembesült a választásokon.
Ahogy ezekre a szörnyűségekre gondoltam, eszembe jutottak Jézus tanítványai a csónakban, akiken úrrá lett a félelem, hogy elsüllyednek a tengerben. A viharban a tanítványok felébresztették Jézust, és azt mondták: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" Jézus ekkor ráparancsolt a szélre, a tenger megnyugodott, és az visszaadta a tanítványok békességét. Jézus tette emlékeztette őket és minket is arra, hogyha bízunk Jézusban, ő velünk lesz minden körülmények között. Nekünk, mint a mindenható Isten gyermekeinek, csak annyit kell tennünk, hogy bízunk benne és az ő igéjében, és engedelmeskedünk neki, "mert Istennek semmi sem lehetetlen." (Lk 1,37)

Imádság: Drága Urunk, köszönjük a békességet, amivel ma megajándékozol. Mindig tőled várjuk a segítséget. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Krisztus minden békesség forrása.
Philip Polo (Nairobi, Kenya)

IMÁDKOZZUNK A VÁLASZTÁSOK ELŐTT ÁLLÓ KÖZÖSSÉGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek