2019. június 6. csütörtök

Ezért várom és remélem, hogy semmiben sem fogok szégyent vallani, hanem mint mindenkor, úgy most is Krisztust egészen nyíltan fogják magasztalni énértem, akár életben maradok, akár meghalok. Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség! Ha pedig az életben maradás az eredményes munkát jelenti számomra, akkor, hogy melyiket válasszam: nem tudom. Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél; de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak.

Fil 1,20-24.

MINDIG NYERTES

Mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk. (Róm 14,8)

A barátom, Charles, nagy békességgel várta a komoly szívműtétet. Így magyarázta: "Bármi is történjék, nyertes vagyok." Néhány évvel később újra szívműtét előtt állt, amit ugyanezzel a békességgel és ugyanezen szavakkal várt.
Amikor Pál apostol a római keresztényeknek írt, azt hirdette nekik, mindegy, élnek-e vagy meghalnak, mert mindig Jézussal lesznek, és Jézus mindig velük lesz. Végül Charles itt hagyta a földi világot, és az Úrhoz költözött. Charles szavainak igazsága megnyugvást ad nekem, és példát ad a hitről. Ha valaha valaki közülünk megpróbáltatás elé néz, Krisztusba vetett hitünk alapján ezt mondhatjuk: "Bármi is történjék velem, én nyertes leszek."

Imádság: Köszönjük, Urunk, hogy akár az életben, akár a halálban te mindig velünk vagy. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól..." (Mt 6,9-13) Ámen.

Nem számít, mivel kell ma szembenéznem, mert Jézus mindig velem van.
Ted De Hass (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÍVMŰTÉTRE VÁRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Június
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek