2019. június 7. péntek

Jézus ezután nyomban kényszerítette tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot. De miután elbocsátotta a sokaságot, felment a hegyre magánosan imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott. A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt. A negyedik éjszakai őrváltáskor odament hozzájuk Jézus a tengeren járva. Amikor a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrettentek, azt mondták, hogy kísértet, és ijedtükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: "Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!" Péter ekkor így szólt hozzá: "Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy menjek oda hozzád a vizen." Mire ő így szólt: "Jöjj!" Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vizen, és Jézus felé ment. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "URam, ments meg!" Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?" És amint beszálltak a hajóba, elült a szél. A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: "Valóban Isten Fia vagy!"

Mt 14,22-33.

A FÓKUSZ ELVESZTÉSE

Péter kiszállva a hajóról, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé. Amikor az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! (Mt 14,29-30)

Egy délután éppen szörföztem, és közben néztem a mély, tiszta vizet. Hirtelen egy hatalmas, baljós árny közeledett. Kiegyenesedtem, hogy jobban lássam, mi az, és elkezdtem lassan felé fordulni. Miközben aggódtam a rémisztő ismeretlen miatt, nem figyeltem oda a szörftechnikámra, a víz alá merültem, a deszkám felfordult. Még rosszabb volt, hogy hirtelen nem tudtam, merre lehet az árnyék. Cápatámadástól féltem. Szorosan a deszkámba kapaszkodva éreztem, ahogy a pánik elhatalmasodik rajtam. Imádkoztam: "Segíts, Istenem!" Eldöntöttem, bízom az ő védelmében, és végül sértetlenül partot értem.
Amikor átsiklom deszkámmal az öblön, eszembe jut, vajon milyen lehetett Péternek a viharos tenger vizén járni. Amíg Jézusra figyelt, "siklott" a vízen, ahogy én szoktam a szörffel. De amikor a veszélyre figyelt, elvesztette Jézust a szeme elől.
Sok kihívással kell megbirkóznunk életünk során: halál, betegség, munkanélküliség. Ezek ijesztők lehetnek, különösen ha egyedül kell megküzdenünk velük. A rémület helyett jobb, ha szembenézünk velük imádkozással, bibliaolvasással, vagy segítséget kérve keresztény testvéreinktől. Mindig meghat az a békesség, amit Isten az ilyen próbatételek során ad nekünk.

Imádság: Istenünk, segíts nekünk, hogy figyelmünket folyton rád irányítsuk. Köszönjük, hogy velünk vagy. Ámen.

Isten hallja a segítségkérésem, és általa kerülök biztonságba.
Ron Lazenby (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÖRFÖZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Június
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek