2019. június 9. vasárnap

Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak. Sok kegyes zsidó férfi tartózkodott akkor Jeruzsálemben azok közül, akik a föld minden nemzete között éltek. Amikor a zúgás támadt, összefutott ez a sokaság, és nagy zavar keletkezett, mert mindenki a maga nyelvén hallotta őket beszélni. Megdöbbentek, és csodálkozva mondták: "Íme, akik beszélnek, nem valamennyien Galileából valók-e? Akkor hogyan hallhatja őket mindegyikünk a maga anyanyelvén: pártusok, médek és elámiták, és akik Mezopotámiában laknak, vagy Júdeában és Kappadóciában, Pontuszban és Ázsiában, Frígiában és Pamfíliában, Egyiptomban és Líbia vidékén, amely Ciréné mellett van, és a római jövevények, zsidók és prozeliták, krétaiak és arabok: halljuk, amint a mi nyelvünkön beszélnek az Isten felséges dolgairól."

ApCsel 2,1-11.

EGYSÉG ÉS HARMÓNIA

Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek! (Zsolt 133,1)

Börtönünkben két kórus működik. Az egyik angolul, a másik spanyolul énekel. Én az angol énekkarban vagyok. Azokban a hónapokban, amikor ötödik vasárnap is van, ünnepet tartunk, amit szuper-vasárnapnak hívunk. Ilyenkor a két kórus együtt énekel, minden dalt előadunk mind a két nyelven.
Az első szuper-vasárnapunk nagyon emlékezetes megtapasztalás volt, ahogy mindannyian együtt énekeltünk. Az oltárhoz híváskor mindkét kórus körülvette a gyülekezetet, énekelve, hogy "We Give You All" vagy azt, hogy "Recibe". Akik késztetést éreztek, imádkoztak. Térdre ereszkedtem, és éreztem, a Szentlélek körülvesz ima közben. Ezután felálltam, és végigtekintettem a gyülekezeten. Meglepődtem azon, amit láttam. Úgy éreztem, Jézus mosolyog és szereti a gyülekezetet.
A fenti zsoltár azt mondja, jó és örömteli, amikor Isten gyermekei egyetértésben élnek. Amikor a hívők szeretetben összegyűlnek istentiszteletre, szoros kapcsolatban és egységben vannak. Jézus szeretete egyesíti a híveket, és harmóniát teremt. Legyünk bár templomban, munkában, otthon, vagy akár börtönben, az istentisztelet ereje egyként biztathat bennünket.

Imádság: Drága Urunk, segíts összhangban együtt élnünk és tisztelnünk téged ma és minden napon! Ámen.

A Szentlélek összhangba hoz minket.
Steven Paul Simmons (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A TEMPLOMI KÓRUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Június
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek