2019. június 15. szombat

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak. Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a nagy tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

BIZALOM ISTENBEN

Az Úr, az én Uram ad nekem erőt; olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem. (Hab 3,19)

Néhány évvel ezelőtt önkéntesnek jelentkeztem egy katasztrófavédelmi szervezetnél. Habár szociális munkában volt tapasztalatom, a feladatom egy része az volt, hogy vasboltokban építkezési kellékeket vásároljak. A felkészítés alatt egyszer kiraktak egy vasáruháznál egy kétoldalas listával, amiket be kellett szereznem. Némelyikről fogalmam se volt, hogy néz ki, ezért az első reakcióm a félelem volt. Három lehetőséget láttam magam előtt. Az egyik, engedni, hogy elöntsön az önsajnálat és a kétség. Soha nem lett volna szabad elvállalnom ezt a feladatot. Azt sem tudom, mit csinálok. Bolondnak fognak nézni. A második lehetőség a düh lehetett volna: Miért végezteti ezt velem a szervezet? Tudniuk kell, hogy nem ismerem ezeket az eszközöket. Harmadszor pedig reagálhattam magabiztosan, nem magamban, hanem Istenben bízva. Fogalmam se volt, mit csinálok, de Isten tudta. Hiszen Isten ezt mondta: "A vakokat olyan úton vezetem, amelyet nem ismertek, ismeretlen ösvényeken viszem őket." (Ézs 42,16)
Bármikor kihívásokkal találkozunk, bízhatunk Istenben. Egymagunkban elveszhetünk, de az Úrral minden problémát kezelni tudunk. Tehát, a harmadik megoldást választottam. Isten mindig hűséges.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük bölcsességedet és vezetésedet. Ámen.

Magabiztos lehetek, mert Isten velem van.
Melissa Wilson (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A KATASZTRÓFAVÉDELEMBEN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Június
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek