2019. június 18. kedd

Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Milyen megfoghatatlanok az ő ítéletei, és milyen kikutathatatlanok az ő útjai! Ugyan "ki értette meg az Úr szándékát, vagy ki lett az ő tanácsadójává? Vagy ki előlegezett neki, hogy vissza kellene fizetnie?" Bizony, tőle, általa és érte van minden: övé a dicsőség mindörökké. Ámen.

Róm 11,33-36.

AZ IGE MAGVÁT VETNI

Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! (Róm 11,33)

Nyugdíjas éveim alatt elhatároztam, hogy az Újszövetség egy-egy könyvét ajándékozom azoknak az embereknek, akikkel találkozom. Egyik nap egy barátomat látogattam meg, aki megkért, hogy olvassak fel neki a Bibliából. Miután elindultam, három tinédzser fiúval találkoztam. Egyiküknek felajánlottam egy Újszövetséget, de ő visszautasította: "Nincs szükségem erre a cuccra!" Ez volt az első alkalom, hogy megpróbáltam egy nálam levő Újszövetséget elajándékozni, ezért csalódott voltam. Néhány perc múlva egy vele egykorú fiúval találkoztam. Ő széles mosoly kíséretében fogadta el az ajándékot, és ezt mondta: "Köszönöm!" Még meg is ölelt.
A délután folyamán találkoztam még két fiatal litván lánnyal, akik értettek norvégul. Mindketten örömmel fogadták az Újszövetség egy-egy példányát.
Ezek a tapasztalatok elgondolkodtattak a Prédikátor könyvének szavain: "Reggel fogj a magvetéshez, és ne pihentesd a kezed este sem, mert nem tudod, melyik sikerül: ez, vagy amaz, vagy mind a kettő egyaránt jó lesz." (Préd 11,6)
Mindig van időnk és lehetőségünk arra, hogy az evangélium magjait hintsük. Lehet, hogy lesznek csalódásaink, de áldásokban is bőven lesz részünk.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy különböző utakat készítesz számunkra, hogy téged szolgáljunk. Ámen.

Nem adhatunk nagyobb ajándékot Isten igéjénél.
Anne-Lise Aure (Sunnmore, Norvégia)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIATERJESZTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek