2019. június 25. kedd

Jézus szavai: "Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja."

Mt 6,25-34.

MINT A MEZŐ VIRÁGAI

Örülni fog a puszta és a szomjú föld, vigad a pusztaság, és kivirágzik, akár egy liliom. Virágba borul és vigad, vígan örvendezik. Meglátják az Úr dicsőségét, Istenünk méltóságát. (Ézs 35,1-2)

Ahogy ma reggel sétáltam anyámmal, észrevettük, hogy liliomok nőnek azon az elburjánzott füves, gazos telken, amely a 2005-ös Katrina hurrikán óta elhagyatott. Egyszerre volt meglepő és megható egy ilyen szépség példáját látni ilyen csúnyaság közepette. Eszembe jutottak Jézus szavai, amikor azt mondta, ne aggódjunk az öltözékünk vagy étkezésünk felől, mert Isten tudja, mire van szükségünk, és meg fogja azt adni nekünk.
Ahogy édesanyámmal nem láttuk, hogyan nőhettek a földben rejtőzködő hagymákból ilyen gyönyörű virágok, talán azt sem vesszük észre, amikor Isten keményen dolgozik az életünkben. De akár egy virág szépsége, a végeredmény az életünkben is mindenki számára látható lesz.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy állandóan jelen vagy az életünkben. Segíts bízni abban, hogy akkor is munkálkodsz, ha nem látjuk. Jézus nevében imádkozunk. Ámen.

Bár talán nem is tudjuk, Isten mindig munkálkodik az életünkben.
Patrick Castleberry (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉREZNI SZERETNÉK ISTEN JELENLÉTÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek