2019. augusztus 26. hétfő

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. Viszont mondhatja valaki azt is: Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet.

Jak 2,14-18.

EGY 1962-ES HUDSON

A hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. (Jak 2,17)

Buford egy tizenöt éves fiú volt, aki a Kentuckyban, Handshoe megye belső, erdős részében lakott. Egy külső agydaganatban szenvedett, amely kettéosztotta a fejbőrét, és részben kiterjedt a jobb szemére, ezzel vakságot okozva. Én a tanára voltam.
Havonta egyszer Buford apja, John, hosszú utat tett Prestonsburgba, hogy megvásárolja a gyógyszert, amely életben tartotta a fiát. Jóval hajnal előtt felébredt, átsétált a nedves patakmedren, majd továbbhaladt a földúton, amíg el nem jutott az autópályáig, hogy ott elérje a helyi gyorsbuszt. Ez a küldetés egy egész napot vett igénybe.
Az iskolaév végén az 1962-es Hudsonomra gondoltam. Korábban úgy véltem, hogy az autóm velem fog megöregedni, de egyszer csak eszembe jutott Buford. Akkor már tudtam, mit akarok tenni. Átadtam az apjának az autó kulcsát, és azt mondtam: "Ez az öné; vegyen Bufordnak gyógyszert!"
Lukács evangéliuma emlékeztet minket: "Adjatok, és adatik nektek... Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek" (Lk 6,38). Minden, amink van, az Úré. Legyen ez akár egy autó, egy perselybe dobott pénzérme, vagy szeretetadomány, mindnyájunknak van, amit megoszthatunk másokkal.

Imádság: Vezess bennünket, Urunk, a te szolgálatodban! Hadd nyújtsunk segítő kezet "akár csak egynek is a legkisebb testvéreink közül"! Ámen.

A Szentlélek arra indít, hogy szeretettel cselekedjek.
Richard Benson (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY JÓAKARATTAL SZOLGÁLHASSUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek