2019. december 19. csütörtök

Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére,
hanem az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal.
Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.
Nem így járnak a bűnösök, hanem úgy, mint a polyva, amelyet szétszór a szél.
Ezért nem állhatnak meg a bűnösök az ítélet idején és a vétkesek az igazak közösségében.
Mert ismeri az ÚR az igazak útját, a bűnösök útja pedig semmibe vész.

Zsolt 1.

BIZTOS LÁBAKON

Ezért a lankadt kezeket és a megroskadt térdeket erősítsétek meg, és egyenes ösvényen járjatok, hogy a sánta meg ne botoljon, hanem inkább meggyógyuljon. (Zsid 12,12-13)

Néhány hónappal ezelőtt súlyos ízületi gyulladás akadályozott a járásban. Mikor láttam egy videófelvételt magamról, megdöbbentem. A jobb lábam elferdült, emiatt bicegtem.
A járásomat látva elgondolkodtam azon, hogy a problémák, melyekkel szembesülünk, eltéríthetnek a lelki ösvényről. A próbatételek felemésztik fizikai és lelki erőnket. Azonban, ha kérdéseinkkel és bajainkkal imádságban és a Biblia tanulmányozásával Istenhez fordulunk, gyenge és bizonytalan lábaink megerősödnek. Ahogy Habakuk is rájött: "Az ÚR, az én Uram ad nekem erőt; olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem." (Hab 3,19)
Néha, mikor könnyedén járjuk a lelki utunkat, és erősek a lábaink, hamar elbízhatjuk magunkat. Ilyenkor figyeljünk Ézsaiás szavaira: "Nincs, aki nevedet segítségül hívná, aki buzgón ragaszkodna hozzád. Elrejtetted orcádat előlünk, bűneink hatalmába adtál bennünket" (Ézs 64,6). Istené a dicsőség, amiért erőt és biztonságot ad nekünk.

Imádság: Szerető Mennyei Atyánk, segíts, hogy a te biztos utadon és egyenes ösvényeden járjunk! A mi Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus nevében kérünk. Ámen.

Életemnek Isten a biztos alapja.
Urvashi H. Parmar (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN TUDNAK JÁRNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 December
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek