2020. május 13. szerda

Amikor azután este lett, kimentek a városon kívülre. Korán reggel, amikor elmentek a fügefa mellett, észrevették, hogy az gyökerestől kiszáradt. Péter visszaemlékezve így szólt hozzá: "Mester, nézd: a fügefa, amelyet megátkoztál, kiszáradt." Jézus így válaszolt nekik: "Higgyetek Istenben! Bizony, mondom néktek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magadat tengerbe! - és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik -, annak meg is adatik az. Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, megkapjátok, és meg is adatik nektek."

Mk 11,19-24.

BIZALOM AZ IMÁDSÁGBAN

Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek. (Mk 11,24)

Egy este, miután feleségemmel befejeztük a vacsorát, sógornőm hívott telefonon. Elmondta, hogy a férje balesetet szenvedett, és súlyos fejsérülése van. Sokkolt bennünket a hír. Azonnal elindultunk a kórházba feleségem rokonaihoz. Az orvos elmondta, hogy sógoromnak mindössze egy százalék esélye van a túlélésre. Hamarosan megműtötték, kómába esett és lélegeztetőgépre tették. Az orvosok semmi reményt nem adtak az életben maradásához, a nagy vérveszteség miatt.
Az imádságnak óriási ereje van. Mivel már tanúi voltunk, hogy az imádság képes életeket megmenteni, félelmeink ellenére feleségemmel együtt elkezdtünk imádkozni. Két nappal később sógorom mindenki meglepetésére magához tért a kómából. Istenbe vetett hitem most még erősebb, mert tanúja voltam az imádság erejének. Amikor Istenben bízunk, akkor a hitünk jobban meg tud erősödni, mint a félelmeink.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy érezzük jelenlétedet a nehéz időszakokban! Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek, és ne vígy minket kísértésbe... Ámen. (Mt 6,9-13)

Imádságomban Isten iránti bizalmamat fejezem ki.
Rajeev Ranjan Pandey (Uttar Pradesh, India)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI KÓMÁBAN VAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek