2020. május 30. szombat

Mert a bűn ellen való harcban még nem álltatok ellen egészen a vérig, és elfeledkeztetek a bátorításról, amely nektek mint fiaknak szól: "Fiam, ne vesd meg az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha megfedd téged, mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad." Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. Hát milyen fiú az, akit nem fenyít az apja? Ha pedig fenyítés nélkül maradtok, amelyben mindenki részesül, fattyak vagytok, nem pedig fiak. Azután: testi apáink fenyítettek minket, és tiszteletben tartottuk őket, nem kell-e sokkal inkább engedelmeskednünk a lelkek Atyjának, hogy éljünk? Mert ők rövid ideig, a saját elgondolásuk szerint fenyítettek, ő pedig javunkra teszi ezt, hogy szentségében részesüljünk. Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa.

Zsid 12,4-11.

A LEGJOBB SZÁMUNKRA

Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. Hát milyen fiú az, akit nem fenyít meg az apja? (Zsid 12,7)

Üdítőket vagy gyümölcsleveket inni a kis unokaöcsém jelenlétében előbb vagy utóbb síráshoz vezet, mert a magas cukortartalmú italoktól el van tiltva. Egyik nap, amikor éppen gyümölcsléért könyörgött, eszembe jutott, hogy miközben a gyermekek azért nyafognak, ami káros számukra, a felnőttek akik jobban tudják, hagyják inkább őket sírdogálni, mint hogy odaadnák nekik az ártalmas dolgokat.
Isten magamra nézve is ugyanerre a dologra hívta fel a figyelmemet. Olykor előfordul, hogyha a kérésemet egy adott időre nem teljesíti, elkezdek én is nyafogni. De csak a könnyeim miatt Isten nem adja meg azt, amiért könyörögtem. Végül is beláttam a Zsid 12,7 igazságát, hogy mint egy jó apa, Isten azért fenyít engem, hogy lélekben növekedjek. Az ő szeretete nem szűnik meg felém azzal, hogy nem ad meg bizonyos dolgokat. Azzal, hogy nem teljesíti, amit akarok, Isten talán megóv valamitől, és segít, hogy lélekben érettebb legyek.
Amikor olyan dolgokra vágyunk, amik távolról sem jók nekünk, Isten segít, hogy ne pusztítsuk magunkat ezekkel a hamis vágyakkal, hanem jobb döntéseket hozzunk. Isten szeret minket, és a legjobbat akarja nekünk.

Imádság: Atyánk, ha szükségtelen vagy ártalmas dolgokért könyörgünk, taníts elfogadni megjobbító szeretetedet! Ámen.

Isten jól tudja, mi a legjobb nekem.
Oluwasola Jegede (Lagos, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A MEGPRÓBÁLTATÁSOKAT SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek