2020. július 2. csütörtök

Az ÚR jóra fordította Jób sorsát, miután Jób imádkozott barátaiért, és kétszeresen visszaadta az ÚR Jóbnak mindazt, amije volt. Elment hozzá minden férfi- és nőrokona, és minden régi ismerőse, és együtt étkeztek vele házában. Részvéttel vigasztalták azért, hogy olyan sok bajt bocsátott rá az ÚR. Adott neki mindegyik egy pénzt és egy aranykarikát. Az ÚR pedig jobban megáldotta Jóbot azután, mint azelőtt. Lett neki tizennégyezer juha, hatezer tevéje, ezer igás ökre és ezer szamara. Lett még hét fia és három leánya is.

Jób 42,10-13.

VÉGTELEN SZERETET

Az ÚR pedig jóra fordította Jób sorsát, miután Jób imádkozott barátaiért, és kétszeresen visszaadta az ÚR Jóbnak mindazt, amije volt. (Jób 42,10)

Nem sokkal azután, hogy betöltöttem a negyvenet, az egészségem romlani kezdett. Étvágytalanságot, álmatlanságot, testsúlyfogyást és irracionális gondolkodást észleltem. Házasságom bajba került, idősebb gyermekünk pedig éppen a főiskolára készült. Az ügyeket mindig könnyen el tudtam intézni, ez a helyzet azonban most más volt. Legsötétebb pillanataimban gondolataim Jób felé fordultak és a szenvedésekre, melyeket el kellett hordoznia. Jób nem vádolta Istent, hanem megtartotta hitét. Végül mindenét visszakapta.
Szenvedéseim gyötrelmes időszakában Jób története reményt adott, hogy én is kikerülök ebből a hullámvölgyből. Végül, néhány hónap után kórházba kerültem. A diagnózis súlyos klinikai depresszió volt. Rendkívül nagy testi és lelki fájdalmat éreztem. De a megfelelő orvosi kezelésnek köszönhetően javulás állt be állapotomban. Étvágyam visszatért, és jól aludtam. Tíznapos kórházi kezelést követően hazaengedtek.
Jób szenvedésének és gyógyulásának története fontos része volt felépülésemnek. Bár néha úgy érezhetjük, Isten elhagyott, az ő szeretete átsegít a legsötétebb napokon. 30 év telt el azóta, és naponta hálát adok Jób történetéért, és azért, hogy ő soha nem fordult el Isten végtelen szeretetétől.

Imádság: Urunk, a legsötétebb és a legjobb napjainkban is hálát adunk végtelen szeretetedért. Ámen.

Isten szeretete át fog segíteni a legsötétebb napjaimon.
Larry Dowell (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A MENTÁLIS BETEGSÉGBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek