2020. július 4. szombat

Amikor Jézus leült a templomi persellyel szemben, nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe. Sok gazdag sokat dobott bele, egy szegény özvegyasszony pedig odamenve beledobott két fillért, azaz egy krajcárt. Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: "Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Mert mindannyian fölöslegükből dobtak, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije csak volt, az egész vagyonát."

Mk 12,41-44.

AZ ÖZVEGYASSZONY ADOMÁNYA

Bizony mondom nektek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. (Mk 12,43)

Fiatal elsőéves haditengerészeti főiskolás voltam, mikor partra szálltunk Portugáliában. Éppen városnézésre indultam Lisszabon téglaborítású utcáin, amikor megláttam egy piszkos ruhájú idős embert koldulni a járda szélén. Nem értek portugálul, de a mozdulatai egyértelműek voltak. Megérintette a szívemet a látvány, és akartam adni neki egy kis pénzt. Észrevettem azonban, hogy a szerény zsoldom legutóbbi valutaváltásakor csak nagyobb papírpénzem maradt, mint amennyit adni szándékoztam. Bementem egy közeli boltba, hogy aprópénzt szerezzek, majd rögtön visszamentem a járdasarokra. Tizenöt percig sem voltam, de a férfit már nem találtam.
Úgy éreztem, próbára tétettem és elbuktam. Nem tudtam bőkezű lenni, csak egy kényelmes kis összeget szántam neki. Lelki szemeim előtt ez a rászoruló ember egy angyal volt, aki nem feltétlenül azért került az utamba, hogy megpróbáljon, hanem hogy megtanítsa, mi is valójában az Úr szerinti adakozás. Most hatvan év múlva is emlékszem rá és a leckére, melyet megtanultam. Hálás vagyok, hogy még ha el is mulasztom a szívből jövő adakozást, az Úr mégis szeret és tanít.

Imádság: Urunk, köszönjük állandó jelenlétedet, türelmedet és szeretetedet. Segíts bőkezűen adakoznunk! Ámen.

Isten örvendezik, amikor bőkezűen adakozom.
Allen Goins (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ÖNZETLENÜL TUDJUNK ADNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek