2020. július 12. vasárnap

"Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.

Mt 6,25-33.

ISTEN MÁR TUDJA

Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. (Mt 6,33)

Egy hölgy, akit 35 évvel ezelőtt mentoráltam, nyugdíjba ment, és megkért, hogy szóljak néhány szót a búcsúztatóján. Örömmel elvállaltam. A munkahelyen töltött időkre emlékezve megemlítette, hogy annakidején én indítványoztam az ügyintézőknél, hogy a jó munkája miatt a projekt lejárta után is tartsák meg. Egyáltalán nem emlékeztem erre az eseményre. Amikor ráébredtem, Isten milyen módon használt engem, hogy betöltse a hölgy szükségleteit, búcsúztatója számomra is áldássá lett.
Isten mindig velünk van, ismeri a szükségeinket, és embereket küld, hogy segítsenek megtalálni helyünket, ahol nekik is javukra válhatunk. Nekünk csak bízni kell abban, hogy Isten vezet bennünket az úton. Elég engedelmeskednünk és követnünk Istent.

Imádság: Istenünk, hálát adunk, hogy betöltöd szükségleteinket. Segíts, hogy először a te országodat és a te igazságodat keressük, miközben áldásodban részesülünk, és másoknak segítünk. Ámen.

Isten megáld azzal, hogy lehetőséget ad mások szolgálatára.
Joan A. Brathwaite (Christ Church, Barbados)

IMÁDKOZZUNK KOLLÉGÁINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek