2020. július 20. hétfő

Azután így beszélt az ÚR Mózeshez: Mondd meg Áronnak és fiainak: Így áldjátok meg Izráel fiait, ezt mondjátok nekik: Áldjon meg téged az ÚR, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az ÚR, és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az ÚR, és adjon neked békességet! Így szóljanak nevemben Izráel fiaihoz, és én megáldom őket.

4Móz 6,22-27.

AMIKOR MOSOLYOGSZ

Fordítsa feléd orcáját az ÚR, és adjon neked békességet! (4Móz 6,26)

Minden reggel négytől hatig imádkozással és áhítattal töltöm az időt. Ezt találom a legalkalmasabb időnek arra, hogy beszélgessek Istennel, dicsőítsem, és megköszönjem neki minden napomat. Egyik reggel áhítat közben azon gondolkodtam, milyen lehet Isten mosolya. Mit tehetünk, hogy mosolyra fakasszuk Istent? Abban a pillanatban megjelent az újságkihordó fiú. Minden reggel, amikor széles mosollyal és öleléssel köszönt, azt képzelem, hogy Isten rám mosolyog.
Egy mosoly bátorítást hozhat a szomorú vagy magányos embertársainknak, egy különleges módja lehet szavak nélkül azt közölni: "Várj az Úrra. Isten szeret, és én is szeretlek." Egy jótett mosollyal párosítva hatalmas segítséget jelenthet a megsebzettnek, az idősnek, az árvának. Segíthet a közeli fuvarosnak, aki mindennap azon fáradozik, hogy friss gyümölcsöt és zöldséget szállítson a boltba. Akár egy futó mosoly is reménnyel ajándékozhat meg ismeretleneket.
Hogy néz ki Isten mosolya? Úgy, ahogyan a mi mosolyunk, ha a körülöttünk lévőkre sugározzuk; ahogyan az öröm, amit mi okozunk szavainkkal és tetteinkkel. Amikor viszonzok egy mosolyt, tudhatom, hogy Isten is mosolyog rám.

Imádság: Áldások Istene, köszönjük a mosolyodat, amit a benned hívők arcán láthatunk tükröződni mindennap. Ámen.

Amikor szavakon és cselekedeteken keresztül másokra mosolygok, Isten mosolyog rám.
Laura Cristina Quintana de Mota (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJSÁGKIHORDÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek