2020. július 23. csütörtök

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja "igazságotok gyümölcsét." Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk.

2Kor 9,6-11.

VALÓDI TÁMOGATÁS

Miután valamennyien ettek és jóllaktak, összeszedték a maradék darabokat, tizenkét tele kosárral. (Mt 14,20)

Már régen nyugdíjba mentem, de nem teljesült az a vágyam, hogy külföldre menjek önkéntes evangélistaként. Közben viszont mások munkáját támogattam. Nemrég hallottam egy misszionáriusról, aki nagyon elkeseredett, mert a gyülekezete nem tudta többé anyagilag támogatni. Elkezdtem más gyülekezeteket megkeresni, hogy támogassák, de hiába.
Egyik reggel, mikor imádkoztam, eszembe jutott az 5000 megvendégelésének története. Mikor a tanítványok azt javasolták, hogy küldje el a tömeget, Jézus azt válaszolta: "Nem kell elmenniük: ti adjatok nekik enni" (Mt 14,16). Öt kenyér és két hal nem volt elég, hogy megetessen ötezer embert, mint ahogy Mózes botja sem tudta megszabadítani az izraelitákat Egyiptomból. De mindkétszer Isten gondoskodott az emberek szükségéről. Habár nem volt semmim, amivel segíthettem volna a misszionáriuson, ez az igerész bennem maradt. Eszembe jutott az a megtakarításom, amit évekkel azelőtt tettem félre.
Eldöntöttem, hogy nem fogok többé másoknak könyörögni, hanem inkább odaadom a misszionáriusnak, amim van. Ahogy Isten mannával és fürjjel táplálta a zsidókat a sivatagban (2Móz 16), úgy gondolom, hogyha készek vagyunk másoknak adni, Isten rólunk is gondoskodni fog.

Imádság: Istenünk, emlékeztess minket, hogy mindig van valamink, amit odaadhatunk a szükségben levőknek! Ámen.

A szolgálatkészségem lehet a válasz valakinek az imádságára.
Seung Jae Oh (Chungnam, Dél-Korea)

IMÁDKOZZUNK A SEGÍTSÉGÜNKRE SZORULÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek