2020. július 25. szombat

Amikor látták József bátyjai, hogy apjuk meghalt, ezt mondták: Hátha József bosszút forral ellenünk, és visszafizeti nekünk mindazt a rosszat, amit vele szemben elkövettünk! Ezt üzenték tehát Józsefnek: Apád megparancsolta nekünk halála előtt: Ezt mondjátok Józsefnek: Kérünk, bocsásd meg testvéreid hitszegését és vétkét, hogy rosszat követtek el ellened! Bocsásd meg hát azoknak a hitszegését, akik atyád Istenének a szolgái! József sírva fakadt, amikor ezt elmondták neki. Oda is mentek hozzá a testvérei, leborultak előtte és ezt mondták: Szolgáid vagyunk! De József így szólt hozzájuk: Ne féljetek! Vajon Isten vagyok én? Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa. Most hát ne féljetek, eltartalak én benneteket és gyermekeiteket! Így vígasztalta őket, és szívhez szólóan beszélt velük.

1Móz 50,15-21.

EGY ÚJ KEZDET

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Rjazanyban születtem, Oroszországban, 1999-ben. A szüleim alkoholisták voltak, akik néha kocsmákba is elvittek, mikor kicsi voltam. Néhány nappal a harmadik születésnapom után elvesztették a felügyeleti jogot felettem, és egy árvaházba kerültem. Sokan voltunk az árvaházban, kb. 40 gyerek, köztük a bátyám is. Túl fiatal voltam ahhoz, hogy megértsem, mi zajlik körülöttem, úgyhogy csak elvoltam. Mikor négyéves lettem, egy amerikai házaspár örökbefogadott, és Fort Worth-ba, Texasba hoztak, ahol elkezdődött az új életem. Három amerikai nővérrel nőttem fel, és a bátyámmal, Kole-lal, akit szintén Oroszországból fogadtak örökbe. A szüleim beírattak egy jó iskolába, ahol kitűnő oktatásban részesültem. Végül ennek köszönhetően főiskolát végzek, üzleti gazdálkodást tanulok.
Amikor az árvaházban voltam, fogalmam sem volt, hogy fog kinézni az életem. De Isten tudta. Isten szerető szülőket küldött, hogy örökbe fogadjanak, és felneveljenek, és a legjobb emberré váljak, aki lehetek. Nem tudom, mit hoz a jövő, de tudom, hogy Isten dicsőségét fogja szolgálni.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy az éjszakánkat nappallá fordítod, hogy megváltasz minket, és második esélyt kínálsz számunkra. Ámen.

Tudom, hogy a jövőm Isten kezében van.
Alex Jordan (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÚJ ÉLETET KEZD!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek