2020. július 27. hétfő

Egy farizeus arra kérte Jézust, hogy egyék vele. Be is ment a farizeus házába, és asztalhoz telepedett. Egy bűnös asszony pedig, aki abban a városban élt, megtudta, hogy asztalhoz telepedett a farizeus házában, kenetet hozott egy alabástromtartóban. Megállt mögötte a lábánál sírva, és könnyeivel kezdte öntözni a lábát, és hajával törölte meg; csókolgatta a lábát, és megkente kenettel. Amikor pedig látta ezt az a farizeus, aki meghívta őt, ezt mondta magában: "Ha ő volna ama próféta, tudná, ki ez, és tudná, hogy ez az asszony, aki hozzáér: bűnös." Ekkor megszólalt Jézus, és ezt mondta neki: "Simon, van valami mondanivalóm neked." Ő pedig így szólt: "Mester, mondd!" Erre ezt mondta Jézus: "Egy hitelezőnek volt két adósa: az egyik ötszáz dénárral tartozott neki, a másik ötvennel. Mivel nem volt miből megadniuk, mind a kettőnek elengedte. Közülük vajon melyikük szereti őt jobban?" Simon így válaszolt: "Úgy gondolom, hogy az, akinek többet engedett el." Ő pedig ezt mondta neki: "Helyesen ítéltél" - és az asszony felé fordulva beszélt tovább Simonhoz: "Látod, ezt az asszonyt? Bejöttem a házadba: vizet lábamra nem adtál, ő pedig könnyeivel öntözte lábamat, és hajával törölte meg. Te nem csókoltál meg, ő pedig mióta bejöttem, nem szűnt meg csókolni a lábamat. Te nem kented meg olajjal a fejemet, ő pedig kenettel kente meg a lábamat. Ezért mondom neked: neki sok bűne bocsáttatott meg, hiszen nagyon szeretett. Akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret." Az asszonynak pedig ezt mondta: "Megbocsáttattak a te bűneid." Az asztalnál ülők erre kezdték kérdezgetni egymás között: "Kicsoda ez, aki a bűnöket is megbocsátja?" Ő pedig így szólt az asszonyhoz: "A te hited megtartott téged, menj el békességgel!"

Lk 7,36-50.

A LEGKISEBB TETTEK

Megállt mögötte a lábánál sírva, és könnyeivel kezdte öntözni a lábát, és hajával törölte meg; csókolgatta a lábát, és megkente olajjal. (Lk 7,38)

Nyugdíjazásom előtt, miután 40 évig testnevelő tanárként dolgoztam, az egyik kisdiáktól egy piros szív alakú pipatisztítót kaptam ajándékba. Csiptetős táblámra csatoltam, hogy emlékezhessek figyelmességére. Ha ránézek erre a nem egészen tökéletes szívecskére, mindig elmosolyodom.
Jó lenne tudni, vajon Isten is hasonló módon tekint-e a szeretetből fakadó felajánlásainkra. Isten, aki minden szeretet forrása és adományozója, tökéletesen véghez tudná vinni mindazokat a dolgokat, melyeket mi teszünk őérte. De ő örömét leli a mi legapróbb szeretetből fakadó tetteinkben is.
Jézus elismeri az iránta kimutatott szeretetet. Megdicséri Mária odaadását, aki lábainál figyel szavaira. (Lk 10,38-42) Zákeust eltökéltségéért, aki Jézust kívánta látni, egy együtt elköltött vacsorával jutalmazza meg (Lk 19,1-10). Jézus az asszony szeretetét is jó szemmel nézi, aki megkeni lábait. Jézus elfogadja a szeretetet, bármilyen formában nyilvánul meg.
Mi hogyan mutatjuk ki feléje szeretetünket? Mi is mindent ajánlhatunk Istennek, és jóindulattal fordulhatunk azok felé, akik kimutatják irányunkban szeretetüket.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy megmutattad, hogyan szeressünk másokat. Ámen.

Isten megtanít, hogyan adjak és hogyan fogadjak el szeretetet.
Lin Daniels (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM TUDJÁK ELFOGADNI A SZERETETET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek