2020. július 28. kedd

Mivel pedig a hitnek ugyanaz a Lelke van bennünk, ahogyan meg van írva: "Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és azért szólunk! Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt. Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére. Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.

2Kor 4,13-18.

BÁRMIRE VAN SZÜKSÉGÜNK

Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre. (2Kor 9,8)

Egyetemista koromban egy nagyon szép nyári táborban dolgoztam, távol az otthonomtól. Nem volt sok szabadidőm, csupán egyetlen hét a nyár közepén. A táborfelügyelő társaimhoz hasonlóan, én is úgy terveztem, hogy ezt a hetet a táborban töltöm pihenéssel. Egyik nap azonban úgy éreztem, hogy az Úr arra biztat, látogassam meg a családomat. Először ellenemre volt a gondolat, de végül úgy döntöttem, hogy hazamegyek.
Amint megpróbáltam elindulni, az autóm lerobbant. Nagyon zavart, hogy csalódást fogok okozni a családomnak, és felmerült bennem a kérdés, Isten miért biztat valamire, amit nem tudok megtenni. Talán félreértettem őt? Mikor az egyik felügyelőtársam felajánlotta, hogy elvihetem az autóját erre az oda-vissza többszáz kilométeres útra, meghatott nagylelkűsége. Közben eszembe jutott, hogyan kérdőjeleztem meg Isten hűségét.
Abban a pillanatban megtanultam, hogyha Isten cselekvésre késztet minket, az eszközökről is gondoskodik.

Imádság: Drága Istenünk, nyugtasd meg szívünket és elménket, hogy te mindig jelen vagy az életünkben! Ámen.

Bízhatok Isten ígéretében; ő gondoskodik mindenről, ami a szolgálathoz szükséges.
Alexander Holcomb (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÁBORFELÜGYELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek