2020. augusztus 5. szerda

Miután ezeket mondta Jézus, tekintetét az égre emelve így szólt: "Atyám, eljött az óra: dicsőítsd meg a te Fiadat, hogy a Fiú is megdicsőítsen téged, mivel hatalmat adtál neki minden halandó felett, hogy mindazoknak, akiket neki adtál, örök életet adjon. Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust. Én megdicsőítettelek téged a földön azzal, hogy elvégeztem azt a munkát, amelyet rám bíztál, hogy elvégezzem: és most te dicsőíts meg, Atyám, önmagadnál azzal a dicsőséggel, amely már akkor az enyém volt tenálad, mielőtt még a világ lett."
"Kijelentettem a te nevedet az embereknek, akiket nekem adtál a világból. A tieid voltak, és nekem adtad őket, és ők megtartották a te igédet. Most tudják, hogy mindaz, amit nekem adtál, tetőled van; mert azokat a beszédeket, amelyeket nekem adtál, átadtam nekik, ők pedig befogadták azokat, és valóban felismerték, hogy tetőled jöttem, és elhitték, hogy te küldtél el engem."

Jn 17,1-8.

AZ IMÁDSÁG ÖRÖME

Isten pedig, aki minket veletek együtt Krisztusban megerősít és felken, pecsétjével el is jegyzett minket, és a Lélek zálogát adta szívünkbe. (2Kor 1,21-22)

A gyülekezetünkben szervezett imalánc tagjaként nagy örömmel imádkoztam másokért. A közbenjárás segített, hogy lelkileg növekedjek, és fel tudjam kínálni Isten szeretetét.
Ha kaptam egy telefonhívást, azonnal mentem a Bibliámmal az imaszobámba. Az Úr elém hozott egy odaillő igét, majd ezzel az igével imádkoztam azért, akinek imára volt szüksége. Nem kellett, hogy ismerjem a részleteket. A fejleményekről sem kellett, hogy tudjak. Az én feladatom az volt, hogy Isten igéjén és ígéretein keresztül az Úr elé vigyek valakit.
Amikor elköltöztünk, megszakadt a kapcsolatom az imalánccal. Az Úr azonban új forrást biztosított, ahonnan tudomást szerezhetek azokról, akiknek imára van szükségük. Ma már a barátaim a közösségi oldalakon kérnek imát magukért vagy a szeretteikért.
E tapasztalat által tanulgatom az imádság lehetőségeit. Bármilyen helyzetben meghallhatom az Ige indítását, imádkozhatok, és ezután Isten szerető kezébe tehetek mindent.

Imádság: Köszönjük kegyelmes Istenünk, hogy mindig adsz lehetőséget a másokért való imádságra. Tudjuk, hogy te hallod, és meghallgatod imáinkat. Krisztus nevében. Ámen.

Kiért imádkozhatnék ma?
Dusty Reed (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IMASZOLGÁLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek