2020. szeptember 13. vasárnap

Ezek azok a parancsolatok, rendelkezések és döntések, amelyekről azt parancsolta Istenetek, az ÚR, hogy tanítsam meg nektek; ezeket teljesítsétek azon a földön, ahová átkeltek, hogy birtokba vegyétek. Féld Istenedet, az URat, és tartsd meg minden rendelkezését és parancsolatát, amelyeket én parancsolok neked, te magad, a fiad és unokád, életed minden napján, hogy hosszú ideig élhess. Hallgasd meg, Izráel, tartsd meg és teljesítsd ezeket, hogy jó dolgod legyen, és igen megsokasodj a tejjel és mézzel folyó földön, ahogyan megígérte neked atyáid Istene, az ÚR. Halld meg, Izráel: Az ÚR a mi Istenünk, egyedül az ÚR! Szeresd azért az URat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből! Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz! Kösd azokat jelként a kezedre, és legyenek fejdíszként a homlokodon. Írd azokat házad ajtófélfáira és kapuidra!

5Móz 6,1-9.

NAGYMAMA HITE

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. (Péld 22,6)

Felnövekedve láttam és hallottam, ahogy nagymamám minden este lefekvés előtt hangosan olvasta a Bibliáját. Gyerekként azon tűnődtem, miért tette. Látva, hogyan gyakorolja nagymamám a hitét, arra indított, hogy meg akarjam ismerni Istent. Tudni akartam, mi erősíti és táplálja fájdalmai és szenvedései idején, és mi ad neki valódi örömöt az életben. Tudni akartam, hogy honnan merít erőt nagymamám. Ahogy idősebb lettem, megértettem, hogy a Teremtőjével való kapcsolata reményt adott neki, és ez segítette át az élet legnehezebb időszakain.
Újra és újra visszatérek ahhoz a képhez, ahogyan nagymamám a Bibliáját olvassa. Példájából megtanultam, hogy egyedül Isten erősít meg, amikor gyenge vagyok. Ő a fény a sötétségemben, a vigasztaló a fájdalmamban, és ő az örök élet halálomban. Isten nagymamám egyszerű, de mély példáját használta, hogy a hozzá vezető utamban segítsen. Sohasem tudhatom, milyen hatással van másra az, ahogyan én ma gyakorlom a hitemet, vagy Isten hogyan használ engem. Éljük meg úgy a hitünket, hogy mások lássák és hallják Isten szeretetét.

Imádság: Drága Urunk, hálát adunk, hogy igéd által megerősítesz bennünket. Segíts, hogy a hit tanúi lehessünk mások számára minden nap! Ámen.

Hogyan lehet hitem példa mások számára?
Xavia Arndt Sheffield (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK A HITE BÁTORÍT BENNÜNKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek