2020. október 6. kedd

Oszd meg kenyeredet az éhezővel, vidd be házadba a szegény bujdosókat, ha mezítelent látsz, ruházd fel, és ne zárkózz el testvéred elől!
Akkor eljön világosságod, mint a hajnalhasadás, és hamar beheged a sebed. Igazságod jár előtted, és az ÚR dicsősége lesz mögötted.
Ha segítségül hívod az URat, ő válaszol, ha kiáltasz, ezt mondja: Itt vagyok! Ha majd senkire sem raksz jármot, nem mutogatsz ujjal, és nem beszélsz álnokul,
ha kenyeret adsz az éhezőnek, és jól tartod a nyomorultat, akkor fölragyog a sötétben világosságod, és homályod olyan lesz, mint a déli napfény.
Az ÚR vezet majd szüntelen, kopár földön is jól tart téged. Csontjaidat megerősíti, olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz.

Ézs 58,7-11.

CSODÁLATOS ÜZENET

Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül. (Péld 11,25)

Minden alkalommal, amikor a családdal Puerto Rico északi területére utazunk, kérem, hogy látogassunk el a szülővárosomba. Az egyik ilyen látogatásunkkor éppen kézműves kirakodóvásár volt a plázában. A kézműves mesterek és árusok portékáik sokaságát állították ki. Zene töltötte be a teret a látogatók szórakoztatására. Vidám, örömteli nap volt sok látni- és tennivalóval.
A nap legforgalmasabb idejében lányom beállt a sorba egy ételes standnál, hogy ebédet vegyen. Nagyon meleg volt, a sorban az emberek panaszkodtak a hőség és a hosszú sorban állás miatt. Egyszer csak egy kócos asszony tűnt fel. Szellemileg zavartnak látszott, érthetetlenül beszélt, néhány vásárló el is húzódott tőle. Azonban az ételes standnál kiszolgáló férfi azonnal félbehagyta, amivel éppen foglalatoskodott, és kedvesen fogadta az asszonyt. Hangja tele volt részvéttel, amint megkérdezte tőle, szeretne-e valamit enni. Egy bőséges tálat nyújtott át neki sebtében. Pár perc múlva arcán mosollyal távozott az asszony.
A lányom könnyes szemmel jött vissza hozzánk, ezekkel a mondatokkal: „A legszebb üzenetet láttam és hallottam, sokkal értékesebbet, mint amit eddig általában. Felnyitotta a szemem, és segít megváltoztatni a hozzáállásom. Imádkozom, hogy Istent a mások iránt tanúsított hála és könyörület által tiszteljem.”

Imádság: Istenünk, segíts, hogy szeretetedben éljünk és könyörületesek legyünk, ahogy Jézus tanított minket! Ámen.

Isten örül, ha cselekedeteimet a jóság vezérli.
María M. Urdaz (Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK A MENTÁLIS BETEGEK TÁMOGATÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek