2020. október 17. szombat

Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére,
hanem az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal.
Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.

Zsolt 1,1-3.

LASSAN JÁRJ!

Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! (Zsolt 46,11)

Évekig egy erdő mellett hajtottam el az autópályán. Ez a látvány számomra csupán néhány tucat jelentéktelen fa volt. Egy napon azonban a forgalmat leállították. Az erdőt néztem, és észrevettem egy gyalogos ösvényt, így azon a hétvégén tettem egy sétát a fák között. Sokféle gombát, elegáns páfrányt és különböző mókusokat láttam. Ahogy föltekintettem, a nap sugarai csodálatosan ragyogtak keresztül a lombkoronán. Ez egyszerre volt csodás és megdöbbentő. Amikor időt szakítottam arra, hogy lassan keresztülsétáljak az erdőn, sokkal többet láttam.
Lelki életünkre is igaz ez. Sokszor elsietjük a bibliaolvasást, majd becsukjuk a könyvet, és úgy gondoljuk, végeztünk is aznapra. De ha lassan „végigjárjuk” a verseket, figyelve a szavakra, és megértve a jelentésüket, felfigyelhetünk olyan dolgokra is, melyeket azelőtt nem láttunk: a különböző személyek harcaira, ismerős események kibontakozására és hogy Isten miként uralkodik mindezek felett. Megérthetjük, hogyan kapcsolódik egy szakasz tökéletesen a fejezet többi részéhez, és végül az egész könyvhöz. Amikor lelassulunk, hogy többet lássunk, bizonyosságot találunk, és észrevesszük a szépséget. Hitünk történetei lenyűgözőek.

Imádság: Teremtő Istenünk, bárcsak ne lennénk soha túl elfoglaltak ahhoz, hogy megcsodáljuk mindazt, amely ebben a világban és a te szavadban található! Ámen.

A mai napon odafigyelek Isten világának részleteire is.
Bob LaForge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK, ÉS LASSAN ÍZLELGESSÜK ISTEN SZAVÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek