2020. október 19. hétfő

"Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,13-16.

RAGYOGJON A VILÁGOSSÁGOD!

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

Egy hideg, felhős, őszi napon elindultam, hogy bevásároljak. Ahogy közeledtem a bevásárlóközpont felé, ámulatba ejtett egy ámbrafa, ahogy az ősz teljes dicsőségében fénylett. A szürke nap és szürke épületek ellentéteként ez a fa ott állt világos arany és vörös leveleivel. Szépségével beragyogta a körülötte levő világot.
Eszembe jutott, amit Jézus mondott, hogy miként kellene a világ világosságává lennünk, és arra gondoltam: „Bárcsak úgy tudnám beragyogni ezt a világot, ahogyan az a fa is teszi! Hogyan fejlődhetnék, hogy erre képes legyek?” Ezen a kérdésen tűnődve rájöttem, hogy Isten segítségére van szükségem, hogy közelebb kerüljek hozzá a napi bibliaolvasás és a vezetésért való imádság által. Miközben próbálom még jobban követni Jézus tanításait, azért imádkozom, hogy még fényesebben ragyogjon a világosságom, és legyen Istenre mutató mások számára.

Imádság: Szerető Istenünk, bárcsak életünk megmutatná másoknak, hogy hozzád tartozunk! Segíts nekünk, hogy világosságunk ragyogjon a körülöttünk levő világ számára! Ámen.

Naponta lehetőségünk van arra, hogy Krisztus szeretetét megmutassuk másoknak.
Margaret Martin (Fővárosi Terület, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY BÁTRAN MEGOSZTHASSUK HITÜNKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek