2020. november 4. szerda

Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életet adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért. Aki pedig világi javakkal rendelkezik, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan lehetne az Isten szeretete?
Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan. Ebből tudható, hogy az igazságból valók vagyunk. És akkor az ő színe előtt azzal biztatjuk a szívünket, hogy bár a szívünk elítél, Isten mégis nagyobb a mi szívünknél, és mindent tud. Szeretteim, ha pedig a szívünk nem ítél el, bizalommal szólhatunk Isten előtt; és amit kérünk, megkapjuk tőle, mert megtartjuk parancsolatait, és azt tesszük, ami kedves őelőtte. Az ő parancsolata pedig az, hogy higgyünk az ő Fiának, a Jézus Krisztusnak nevében, és szeressük egymást, ahogyan erre parancsolatot adott nekünk. Aki pedig megtartja az ő parancsolatait, az őbenne marad, és ő is abban; és ezt, hogy ő bennünk van, abból tudjuk meg, hogy a Lelkéből adott nekünk.

1Jn 3,16-24.

LELKI MÉRCE

Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint. (Gal 5,25)

Tizenéves koromban édesapám gyakran elvitt magával, hogy segítsek neki a kőműves munkájában. Az építkezés közben a szerszámok közül leginkább a függőón és a vízmérték bűvölt el. A függőón egyfajta inga, a vízmérték pedig egy vonalzószerű eszköz, amelyben egy pici tartályban folyadék van. A függőónt arra használtuk, hogy ellenőrizzük, függőleges-e a rakott fal, a vízmértékkel pedig a vízszintességről győződtünk meg.
Mindkét eszköz fontos egy ház vagy egy fal építésekor. Egy épület szerkezetének pontosan vízszintesen és függőlegesen kell állnia ahhoz, hogy stabil maradjon hosszú ideig. Bármelyiket figyelmen kívül hagyjuk, a szerkezet nem képes ellenállni a hőmérsékletváltozásoknak, az erős szélnek vagy a víznek.
Hasonló összefüggésekre gondolhatunk kapcsolataink vonatkozásában is. Istennel való kapcsolatunk leképezi másokkal való kapcsolatainkat is. Szükségünk van a lelki függőónra és vízmértékre ahhoz, hogy segítsenek helyes kapcsolatban maradnunk Istennel és másokkal. Isten igéje, az imádság és Krisztussal való közösségünk is támogatnak ebben.

Imádság: Áldott Istenünk, felismerjük, hogy azt akarod, szeressük felebarátainkat. Segíts téged látnunk a körülöttünk lévő emberekben, és erősítsd a veled és másokkal való közösségünket! Ámen.

Mélyíthetem Istennel való közösségemet, ha másokkal törődöm.
Domingos José Cazombo (Luanda, Angola)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉPÍTŐMUNKÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek