2020. november 5. csütörtök

Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére,
hanem az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal.
Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.
Nem így járnak a bűnösök, hanem úgy, mint a polyva, amelyet szétszór a szél.
Ezért nem állhatnak meg a bűnösök az ítélet idején és a vétkesek az igazak közösségében.
Mert ismeri az ÚR az igazak útját, a bűnösök útja pedig semmibe vész.

Zsolt 1.

AZ IGE ÁLTAL FELFRISSÜLVE

Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. (Zsolt 1,3)

2017 tavaszán a világ minden tájáról özönlöttek a turistacsoportok az Egyesült Államok egyik sivatagos területére. A látványosság a vadvirágok olyan tündöklő gyepszőnyege volt, amilyet már 20 éve nem láttak. Az évtizedek óta szunnyadó növényi magvak elkezdtek kicsírázni és sarjadni a szokatlanul nedves téli időszakban. Ez azt eredményezte, hogy egész mezők alakultak ki a csillogó narancsvörös kaliforniai kakukkmák, pusztai liliomok, üstökös-virágok és a magas, tüskés kaktuszféle okotilló virágaiból.
Mennyire éltető fontosságú a víz jelenléte a létezésünkhöz! A mai olvasmányunkban a zsoltáríró a víz példáját használja arra, hogy rávilágítson, hogyan lehetünk lelkileg egészségesek és gyümölcsözőek. Akik tanulmányozzák Isten igéjét, és megtartják az ő törvényét, fejlődni, virágozni fognak, és gyümölcsöt teremnek. Az Ige nélkül viszont olyanok lesznek, mint a pusztaság a száraz esztendőben.
Én mennyire öntözöm folyamatosan a lelkemet? Milyen magvak szunnyadoznak szívemben a lelki vízforrás hiánya miatt? Ha Isten igéjével öntözöm ezeket a magvakat, micsoda szépséget hozhatok ebbe a száraz és szomjas világba!

Imádság: Köszönjük Istenünk, hogy szolgálhatunk. Segíts, hogy felfrissíthessük ezt a lelkileg puszta és szomjas világot! Ámen.

Lelki életemnek melyik része igényel öntözést?
Madeline Peterson (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK A KLÍMAVÁLTOZÁS KÁROS HATÁSAI MIATT SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 November
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek