2020. november 6. péntek

Uzzijjá király halála évében láttam az Urat, magasra emelt trónon ülve. Palástja betöltötte a templomot. Szeráfok álltak mellette, hat-hat szárnya volt mindegyiknek: kettővel arcát takarta el, kettővel lábát fedte be, kettővel pedig repült. Így kiáltott egyik a másiknak: Szent, szent, szent a Seregek URa, dicsősége betölti az egész földet!
A hangos kiáltástól megremegtek a küszöbök eresztékei, és a templom megtelt füsttel. Ekkor megszólaltam:
Jaj nekem! Elvesztem, mert tisztátalan ajkú vagyok, és tisztátalan ajkú nép között lakom. Hiszen a Királyt, a Seregek URát látták szemeim!
És hozzám repült az egyik szeráf, kezében parázs volt, amelyet fogóval vett le az oltárról.
Számhoz érintette, és ezt mondta: Íme, ez megérintette ajkadat, bűnöd el van véve, vétked meg van bocsátva.

Ézs 6,1-7.

BŰNTŐL SZABADON

Ekkor odarepült hozzám egy szeráf, kezében parázs volt... Számhoz érintette, és ezt mondta: Íme, ez megérintette ajkadat, bűnöd el van véve, vétked meg van bocsátva. (Ézs 6,7)

Amikor ezeket a sorokat írom, 246 nap van még hátra a börtönbüntetésemből. A társadalomba való visszatérésemre készülve imádkozom, hogy Isten segítsen megszabadulni vétkeimtől. Tudom, hogy ennek meg kell történnie, hogy bővelkedő életet élhessek, és békességet, örömet találjak.
Ézsaiás bűnösnek érezte magát, amint ott állt Isten előtt. Így szólt: "Jaj nekem! Elvesztem, mert tisztátalan ajkú vagyok". (Ézs 6,5) A Szentírás azonban azt mondja, Ézsaiás bűne megbocsáttatott. Amikor Isten eltörölte vétkeit, Ézsaiás kész volt elmenni, és Isten szolgálatába állni.
A bűn mindent felemésztő lehet. Olyan, mint a lánc, amely megkötöz, és képtelenné válunk az előrehaladásra. Bűnnel az életünkben küzdenünk kell, hogy békét és örömet találjunk. Lehet, hogy nehéz egészséges kapcsolatokra találnunk és nem lesz bővelkedő az életünk. Így nyilvánvalóan nem leszünk képesek teljes módon részt venni Isten szolgálatában. Isten azonban el tudja venni bűneinket, szét tudja törni a bennünket fogva tartó láncokat. Amikor átadjuk vétkeinket Istennek, Ézsaiáshoz hasonlóan Isten elküld, és gyümölcsöző életet élhetünk.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy elvetted bűneinket. Segíts, hogy benned bízva végezzük szolgálatunkat! Ámen.

Isten szabaddá tesz, hogy örömmel haladjunk előre.
Steve Wakefield (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MOST SZABADULTAK A BÖRTÖNBŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek