2020. november 7. szombat

Mivel tehát Krisztus testben szenvedett, vértezzétek fel magatokat azzal a felismeréssel, hogy aki testileg szenved, az elszakad a bűntől, hogy többé ne emberi vágyak, hanem az Isten akarata szerint éljétek le testi életetek hátralevő idejét. Bizony, elég volt abból, hogy a múltban a pogányok szokása szerint kicsapongásokban, kívánságokban, részegeskedésekben, dorbézolásokban, tivornyázásokban és szentségtelen bálványimádásokban éltetek. Azért haragusznak rátok, sőt káromolják Istent, mert nem rohantok velük együtt a kicsapongásnak ugyanabba a posványába. De számot fognak adni annak, aki készül ítélni élőket és holtakat. Mert a holtaknak is azért hirdettetett az evangélium, hogy testben, emberi mértékek szerint ítéltessenek meg, de éljenek Isten szerint lélekben.
Mindennek a vége pedig már közel van: legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok. Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,1-11.

SZOLGÁLAT ŐSZINTE SZÍVVEL

Ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által. (1Pét 4,11)

Gyülekezetünk egyik vezetője megkérdezte, nem szeretnék-e segíteni vasárnapi iskolai csoportokban. Először vonakodtam, mert nem volt tapasztalatom a gyermekek közötti szolgálatban. Nem hívő családban nőttem fel, nem jártam gyermek istentiszteletekre vasárnaponként. A vezetőm azonban bátorított és győzködött a szolgálat végzésére.
Megpróbáltam tehát teljes szívvel szolgálni. Egy idő után úgy tapasztaltam, a gyermekek bibliai tanítása nem is olyan nehéz, mint gondoltam. Örömet okoz, de megvannak a kihívásai is.
A másoknak való szolgálat nem igényel különösebb képzettséget, sőt, megelőző tapasztalatokat sem. Csupán engedelmes szívet kíván és készséget a tanulásra. Amikor szívünk szeretettel és őszintén szolgálni akar, Isten tud használni minket és segíteni fog. Nem kell aggodalmaskodnunk, képesek vagyunk-e rá, vagy megvan-e mindenünk, ami a szolgálathoz szükséges. Ha örömmel végezzük Isten munkáját, ő ellát mindennel, ami szükséges hozzá. Miközben mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, engedhetjük, hogy Isten gondoskodjon a többiről.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy téged szolgálhatunk. Segíts, hogy szeressük és jól szolgáljuk azokat, akiket ránk bíztál! Ámen.

Isten szolgálatához őszinte és szerető szívre van szükség.
Meliana Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKEK KÖZÖTTI SZOLGÁLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek