2020. november 10. kedd

Az az egy azonban ne legyen rejtve előttetek, szeretteim, hogy az Úr előtt egy nap annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő annyi, mint egy nap. Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen. De el fog jönni az Úr napja, mégpedig úgy, mint a tolvaj, amikor az egek recsegve-ropogva elmúlnak, az elemek égve felbomlanak, a föld és a rajta levő alkotások is megégnek. Mivel pedig mindezek így felbomlanak, milyen szentül és kegyesen kell nektek élnetek, akik várjátok és siettetitek az Isten napjának eljövetelét, amikor majd az egek lángolva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak! De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyben igazság lakik.
Ezért tehát, szeretteim, minthogy ezeket várjátok, igyekezzetek, hogy ő tisztának és feddhetetlennek találjon bennetek békességben. A mi Urunk hosszú tűrését pedig üdvösnek tartsátok, ahogyan szeretett testvérünk, Pál is megírta nektek - a neki adott bölcsesség szerint - szinte minden levélben, amikor ezekről szól. Ezekben van néhány nehezen érthető dolog, amelyeket a tanulatlanok és az állhatatlanok kiforgatnak, mint más írásokat is a maguk vesztére.
Ti tehát szeretteim, mivel előre tudjátok ezt, vigyázzatok, hogy az elvetemültek tévelygései el ne sodorjanak, és saját biztos meggyőződéseteket el ne veszítsétek. Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében. Övé a dicsőség most és az örökkévalóságban!

2Pt 3,8-18.

ISTEN ÍGÉRETEI

Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen. (2Pt 3,9)

Tizenévesen kapcsolatba kerültem az alkoholizmus leküzdésére és gyógyítására szolgáló amerikai szervezettel az Al-Anon egyesületen keresztül. Ez a szervezet gyógyító programokat kínál az alkoholizmussal érintett családoknak. Édesanyám aktív tagja volt a helyi csoportnak, és elvitt engem is az összejövetelekre, mert megromlott a kapcsolatom az alkoholista édesapámmal.
Később a felnőtt életem során sok megpróbáltatásban volt részem, beleértve a mértéktelen italozást is. Először megpróbáltam alkut kötni Istennel, és megegyezni vele egy egészségesebb és bővelkedőbb életért cserébe. Végül Isten kegyelméből eldöntöttem, hogy foglalkoznom kell az italozási kényszeremmel, és csatlakoztam egy AA programhoz.
Ez a hitre épülő program és a saját lelki fejlődésem megerősített, hogy Isten ígéreteket ad nekünk, és be is tartja azokat. Az, hogy már fiatalon megismerkedtem az egyesülettel, Isten előkészítő munkájának tekintettem, amely segített az alkoholizmus problémájának kezelésében. Bízom Isten szavában, hogy reményteljes jövőt akar adni számomra (Jer 29,11). Mindig bízhatunk az ő ígéretében: "Nem hagylak el, amíg nem teljesítem, amit megígértem neked." (1Móz 28,15)

Imádság: Istenünk, segíts, hogy mi is megtartsuk a neked, magunknak és másoknak tett ígéreteinket! Ámen.

Bízhatok Isten ígéreteiben.
Kevin Gamble (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ALKOHOLISTÁK CSALÁDJAIÉRT ÉS BARÁTAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 November
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek