2020. november 14. szombat

Amikor meghallotta ezt Jézus, eltávozott onnan hajón egy lakatlan helyre egyedül. Amikor meghallotta ezt a sokaság, utána ment gyalog a városokból. Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, és meggyógyította betegeiket. Amikor esteledett, odamentek hozzá tanítványai, és így szóltak hozzá: "Lakatlan ez a hely, és későre jár. Bocsásd el a sokaságot, hogy menjenek a falvakba, és vegyenek élelmet maguknak." Jézus azonban ezt mondta nekik: "Nem kell elmenniük: Ti adjatok nekik enni!" Ők pedig így válaszoltak: "Nincs itt egyebünk, csak öt kenyerünk és két halunk." Ő pedig ezt mondta: "Hozzátok ide nekem azokat!" Ekkor megparancsolta a sokaságnak, hogy telepedjenek le a fűre, aztán vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta, megtörte a kenyereket és a tanítványoknak adta, a tanítványok pedig a sokaságnak. Miután valamennyien ettek és jóllaktak, összeszedték a maradék darabokat, tizenkét tele kosárral. Aki pedig evett, mintegy ötezer férfi volt az asszonyokat és a gyermekeket nem számítva.

Mt 14,13-21.

ADJ ENNI AZ ÉHEZŐNEK!

Jézus ezt mondta: Hozzátok nekem ide azokat! ... valamennyien ettek és jóllaktak. (Mt 14,18.20)

Feleségem Északnyugat-Indianában nőtt fel. Édesanyja, Miriam tanár és háztartásbeli volt, édesapja, Henry pedig gazdálkodó és a helyi postahivatal vezetője. Szerény otthonuk a vasúti sínekre nézett. 1929-ben az amerikai tőzsde összeomlása gazdasági krízishez vezetett. Rengeteg ember maradt munka nélkül, és a gazdaság csak évekkel később kezdett helyreállni. Sokaknak nem volt lakhelyük vagy egy hely, ahol aludhattak volna, néhányan közülük "állandóan úton voltak", tehervagonokban éltek, és ahol épp tudtak, megálltak enni. Miriam mindig gondoskodott ételről és italról azok számára, akik bekopogtak az ajtaján. Hamarosan elterjedt a híre a vagonlakók között, hogy Miriam portáján megállhatnak és kapnak enni.
Miriam megélte a következő üzenetet: "Hozzátok hozzám az éhezőket és én ételt adok nekik". Miriam története Jézusra emlékeztet, amikor megvendégeli az ötezer embert. Jézus megvendégelte öt kenyérből és két halból azokat, akik azért jöttek, hogy hallgassák őt, és mindenkinek jutott elég élelem. Habár Miriam nem volt képes megsokszorozni az ételt, mégis enni adott az éhezőknek. És ezt Jézus nevében tette.

Imádság: Urunk, hálát adunk azokért, akik a te nevedben másokról gondoskodnak. Segíts, hogy cselekedjünk, amikor lehetőséget látunk mások szolgálatára! Ámen.

Milyen cselekedetre hív bennünket Isten, hogy élelemhez jussanak az éhezők?
Charles Heath (Hawaii, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉLELMISZERBANKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 November
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek