2020. november 18. szerda

Mivel pedig, atyámfiai, teljes bizalmunk van a szentélybe való bemenetelhez Jézus Krisztus vére által, azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk a kárpit, vagyis az ő teste által; és mivel nagy papunk van az Isten háza felett: járuljunk azért oda igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől, a testét pedig megmosták tiszta vízzel. A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett. Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást; annyival is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.

Zsid 10,19-25.

A KÖSZÖNŐ KÁRTYA

Ügyeljünk arra, hogy egymást szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. (Zsid 10,24)

A gyülekezetben két szolgálati területem van. Nem egy nagy gyülekezet a miénk, és néha úgy tűnik, mindig ugyanaz a kis csoportnyi ember végzi el az összes munkát. Szóval elég könnyű úgy érezni magunkat, hogy alábecsülnek és nem támogatnak. Így éreztem magam mostanság én is, és csak gyűlt bennem a keserűség, hogy ennyire kevesen törődnek a gyülekezeti szolgálatokkal. Aztán kaptam egy köszönő kártyát, kifejezve, hogy mennyire hálásak az erőfeszítéseimért és a hajlandóságért, ahogy Istent szolgálom. Ez a kártya megváltoztatta a hozzáállásomat.
Először is elterelte a figyelmem magamról Istenre és az ő hatalmára. Másodszor pedig bátorított. A következő szolgálataimat olyan életerővel végeztem, amilyet már régóta nem éreztem. Harmadszor pedig emlékeztetett, hogy milyen fontos hallgatni az igére: "Ügyeljünk arra, hogy egymást szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk." (Zsid 10,24)
Egymást ösztönözni olyan egyszerű eszközökkel is lehet, mint egy bátorító szó istentisztelet után, egy e-mail, egy kártya vagy egy telefonhívás. Lehet akár névtelenül is! Egy "Imádkozom érted és az értékes szolgáltodért, amit az Isten országáért teszel!" mondatnak hatalmas pozitív hatása lehet valaki életére és hitére. Tudom, hogy így van.

Imádság: Istenünk, segíts meglátnunk testvéreink szükségleteit és emlékeztess, hogy nagylelkű bátorítók legyünk! Ámen.

Egy kedves szónak nagy hatása lehet az Isten országában.
Esther MacDonald (Québec, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETI ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek