2020. november 27. péntek

Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall; még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,6-10.

ERŐ AZ ERŐTLENSÉGBEN

De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. (2Kor 12,9)

Van egy régi spirituálé, ami így kezdődik: "Nem adom fel!" Az ének úgy folytatódik, hogyha az út nem is olyan könnyű, Isten mindezidáig velünk volt, és nem is fog bennünket elhagyni.
Bárcsak elmondhatnám, hogy ez az énekszöveg mindig igaz rám, de sajnos néha megfáradok keresztény életutamon. Időnként úgy érzem, hogy Isten magamra hagyott. De hála neki, a valóság mindig mást mutat, és ráébredek, hogy én vagyok az, aki elhagytam Istent, amikor saját erőmre, terveimre és esendő emberi mivoltomra hagyatkoztam.
Igazság szerint, éppen akkor kell még jobban Istenre támaszkodnom, amikor megfáradok és magányosnak érzem magam. Pál erről tesz bizonyságot a mai igeszakaszban: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz."
Azokban a pillanatokban, amikor legyőzöttnek érzem magam, békességet találhatok Isten jelenlétében. Megfáradásom sohasem tart sokáig, mert Isten a megfelelő időben közbelép és körülvesz szeretetével, azzal a szeretettel, ami sohasem enged el. És akkor megtudom, hogy Isten nem azért hozott el ilyen messzire, hogy magamra hagyjon.

Imádság: Urunk, amikor megfáradunk, adj erőt a folytatáshoz, tudva, hogy a szereteted és erőd megtart bennünket. Ámen.

Megfáradásomat Isten dicsőítéssé tudja változtatni.
Kathy Gaillard (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTÉNY ÉNEKEK SZERZŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek