2020. december 14. hétfő

Egy nagy házban pedig nemcsak arany- és ezüstedények vannak, hanem fa- és cserépedények is; amazokat megbecsülik, emezek pedig közönséges használatra valók. Ha tehát valaki megtisztítja magát ezektől, megbecsült, megszentelt edény lesz, az Úrnak is hasznos, és minden jó cselekedetre alkalmas.
Az ifjúkori kívánságot pedig kerüld! Törekedj viszont az igazságra, a hitre, a szeretetre, a békességre azokkal együtt, akik tiszta szívből hívják segítségül az Urat. Az ostoba és éretlen vitatkozások elől térj ki, tudva, hogy ezek viszálykodást szülnek. De az Úr szolgája ne viszálykodjék, hanem legyen barátságos mindenkihez, tanításra alkalmas és türelmes, aki szelídséggel neveli az ellenszegülőket, hátha az Isten megadja nekik egyszer, hogy megtérve megismerjék az igazságot.

2Tim 2,20-25.

TÖKÉLETLEN, DE HASZNÁLHATÓ

Ha tehát valaki megtisztítja magát ezektől, megbecsült, megszentelt edény lesz, az Úrnak is hasznos, és minden jó cselekedetre alkalmas. (2Tim 2,21)

Néha valószínűtlennek tűnik, hogy Isten felhasználna engem tervei megvalósításában. Hogyan lehetne hasznos valaki a mindenség Teremtőjének, aki olyan jelentéktelen, mint én?
Mégis, Isten kegyelme miatt, mindenképpen szerettem volna szolgálni őt. Ahogy a hitem növekedett, éreztem, hogy Istennek több terve is van velem, így például segítséget nyújtani valakinek, aki senki máshoz nem tud fordulni.
Időnként úgy gondolhatjuk, valószínűtlen, hogy Isten használni tud minket az akarata teljesítéséhez. Olyasvalakit várnánk, hogy Isten "megszentelt edénye" legyen a világban és a mi környezetünkben is, aki kedvesebb, udvariasabb, vagy szerethetőbb. Mégis, Isten minket használ, bárkik és bárhol vagyunk. Pál írja, hogy a keresztény ember "megbecsült, megszentelt edény lesz, az Úrnak is hasznos, és minden jó cselekedetre alkalmas."
Tökéletlenek vagyunk, és egy tökéletlen világban élünk. De Isten akkor is használ minket, ha mi arra méltatlannak érezzük magunkat. Isten munkájához tett értékünk talán nem nyilvánvaló számunkra, de Istennek mindig világos.

Imádság: Mindenség Teremtője! Köszönjük, hogy használsz minket országod munkájához. Bátoríts minket Szentlelked erejével! Ámen.

Istennek mindig értékesek az erőfeszítéseim.
Peter Veugelaers (Wellington, Új-Zéland)

IMÁDKOZZUNK, HOGY VÁLASZOLJUNK ISTEN HÍVÁSÁRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek