2020. december 21. hétfő

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.
A nekem adatott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk, ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, a buzdító a buzdításban, az adakozó szerénységben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.

Róm 12,1-8.

EGYÜTT DOLGOZNI

A nekem adott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondoljátok magatokat többnek, mint amennyinek gondolnotok kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. (Róm 12,3)

Egyszer olvastam, hogy a legokosabb vezetők nemcsak tehetségüket, hanem korlátaikat is felismerik. Pál arra figyelmeztet, hogy ne becsüljük túl magunkat, feltételezve, hogy mindent meg tudunk oldani önerőből, és saját magát hozza fel példának.
Ha valaki sokra értékelhette volna magát, az éppen Pál apostol. Művelt ember volt: jogász, politikus és farizeus. Mégis, minden képessége és képzettsége ellenére belátta, hogy szüksége van mások támogatására, hogy Krisztusért való munkáját jól végezhesse. Ismerte az erősségeit, s örült, hogy mások tudnak mindarra építeni, amit ő elkezdett.
Pál azt írja, hogy legyünk önmagunk józan bírái. Tisztán kell látnunk korlátainkat, és hinnünk abban, hogy az Úr olyan emberekkel hoz össze, akik másban tehetségesek, és segítenek elvégeznünk a tőle kapott megbízatásunkat. Ha megértjük, hogy hitünk és tehetségünk összeadódik, akkor mindannyian képesek leszünk betölteni küldetésünket az Úr szolgálatában.

Imádság: Urunk, hadd ismerjük fel erősségeinket és gyengeségeinket, és így értékeljük mások ajándékait is! Ámen.

Erősségeimmel és gyengeségeimmel együtt vagyok Krisztus testének tagja.
Nelson Nwosu (Anambra, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY FELISMERJÜK SAJÁT GYENGESÉGEINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek