2021. január 2. szombat

Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,28-31.

KITARTÁS

Akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. (Ézs 40,31)

Fiatalabb koromban nagy távolságokat tettem meg kerékpáron. A fenti ige ekkor vált valósággá számomra. Emlékszem, hogy gyakran láttam a távolban majdnem függőlegesnek és kerékpárral szinte járhatatlannak tűnő kaptatókat. Sokszor aggódással és rossz előérzettel éreztem, hogy inkább feladnám, visszafordulnék és hazamennék. De mindig úgy döntöttem, hogy megyek tovább előre, és szembenézek a helyzettel. Meglepetésemre és örömömre menet közben eltűnt a kételyem, miközben felfelé tekertem a kerékpárral. Az út meredeksége eltűnt, és megerősített a bizakodás, hogy leküzdöm a kihívást jelentő akadályt. Az előrejutás nagy erőfeszítést igényelt, de minden egyes pedálfordulattal haladtam előre, elértem célomat, és eltöltött a teljesítés és az önbizalom jó érzése.
Életünkben sokszor nézünk szembe ilyen "meredek hegyekkel". Az Istenbe vetett erős hittel és a személyes eltökéltséggel, leküzdhetjük az akadályokat, melyektől visszariadunk. Minden elért győzelem megerősít. Amikor hitünk megerősödik, hogy szinte hegyeket tudunk elmozdítani, a körülöttünk lévőket is bátoríthatjuk.

Imádság: Urunk, ajándékozz meg a Krisztusba vetett hit erejével és békességével, hogy ne riadjunk vissza a kötelezettségektől és lehetőségektől, melyekkel naponta találkozunk. Ámen.

Isten segít rendületlenül kitartani a céljaim elérésében.
Craig Sanford (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERÉKPÁROSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek