2021. január 10. vasárnap

Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. De azért vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél. Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét. Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát. Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza. Akit pedig az igére tanítanak, az minden javából részesítse tanítóját. Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.

Gal 6,1-9.

BÁTORODJ!

Ha pedig azt reméljük, amit nem látunk, akkor állhatatossággal várjuk. (Róm 8,25)

Tizenéves koromban vasárnap reggelente, amikor felébresztettem a húgomat, mindig megkérdeztem tőle: "Eljössz ma velem a templomba?" Mindig nemet mondott, de végül az egyik nap igennel válaszolt. Ezután azt kezdtem el kérdezgetni tőle: "Lenne kedved eljönni velem egy missziós útra?" Újra csak nemet mondott, míg végül az egyik nap igen volt a válasz. Amikor egy missziós úton voltunk Haitin, a vezetőm, aki tudta, mennyire szerettem volna, hogy a húgom is része legyen a gyülekezetnek, megölelt, és azt mondta: "Megcsináltad, sikerült!"
Én nem csináltam semmit, Isten munkálkodott. Én csak Isten hangja voltam. Vasárnap, amikor megkérdeztem, eljönne-e a húgom a gyülekezetbe, és ő visszautasított, Isten egyre közelebb került ahhoz, hogy egy új gyermekét köszönthesse az országában, és örült. Amikor a vezetőm gratulált, rájöttem, hogy Isten is megköszöni, hogy bíztam az ő időzítésében. Minden egyes nekem mondott visszautasító "nem" eggyel kevesebb "nem" lehet Isten számára. Nekem csak bíznom kell Istenben.
Nem mindig kapunk azonnali választ Istentől. A mi feladatunk az, hogy szolgáljunk neki, tegyük akaratát akkor is, ha még nem látjuk terveit és ajándékait. Istennek megvan a válasza, nekünk csak több időt kell adnunk rá.

Imádság: Istenünk, ajándékozz meg minket kitartással akaratod cselekvésében és türelemmel várni időzítésedre! Ámen.

Ma szeretnék bízni Isten időzítésében.
Rachel Turner (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK HAITI NÉPÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek