2021. január 14. csütörtök

Ezt az igét mondta az ÚR Jeremiásnak: Menj el a fazekas házába, mert ott akarom közölni veled igéimet. Elmentem tehát a fazekas házába, aki éppen dolgozott a korongon. De rosszul sikerült az edény, amelyet a fazekas agyagból készített a kezével. Ekkor egy másik edényt készített belőle a fazekas, ahogyan azt jónak látta. Ekkor így szólt hozzám az ÚR igéje: Vajon nem bánhatok-e én is úgy veled, Izráel háza, mint ez a fazekas? Így szól az ÚR: Hiszen olyanok vagytok a kezemben, Izráel háza, mint az agyag a fazekas kezében.

Jer 18,1-6.

A PILLANGÓ LECKÉJE

Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. (Róm 12,2)

Egy alkalommal lehetőségem nyílt ellátogatni egy lepkekertbe, ahol különböző fajtájú, eltérő színű és méretű lepkék voltak. Végiggondoltam azokat a fejlődési fokozatokat, melyeken ezeknek a rovaroknak át kell esniük ahhoz, hogy elérjék a felnőttkort, és pillangók legyenek.
Ahogy ezen a képen elmélkedtem, megálltam, hogy lelki életünkről gondolkozzam. Nekünk is meg kell tapasztalnunk a változást ahhoz, hogy meg tudjunk újulni, növekedni tudjunk, és meg tudjuk osztani hitünket másokkal azáltal, hogy megmutatjuk Isten munkáját életünkben. Jézus követőiként "a világ világosságává" és a "föld sójává" válunk (Mt 5,13-14). Szavaink és tetteink megváltoznak.
Hogyan tapasztalhatunk meg ilyen átalakulást? Istennel való bensőséges kapcsolaton keresztül, Isten szavát olvasva, imádkozva és Jézus nevében szolgálva. Ahogy a természet is megújul minden évszakban, lelki életünk is megújul, ha Krisztus útját követjük.

Imádság: Formálj bennünket, Urunk! Vizsgálj meg, és alakítsd át teljes lényünk! Adj nekünk új és szent életet! Ámen.

Krisztus ereje képes megváltoztatni az életemet.
Carolina Maia Faria (Minas Gerais, Brazília)

IMÁDKOZZUNK LELKI MEGÚJULÁSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek